Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Specialisme bij cultuurworkshops

 

Hoe maak je kennis met een nieuwe cultuur, gebruiken en achtergronden? Op welke manieren laat je de tolken hun culturele achtergrond en ervaringen delen? Hoe leid je de tolken op tot een volwaardig cultuurspecialist? Vragen die we een jaar geleden aan elkaar stelden. Op zoek naar de antwoorden gingen we met tolken en klanten in gesprek en kwamen we op een idee: de cultuurworkshop!  

Hoe word je een trainer?

Een ‘tolk zijn’ vraagt om verschillende vaardigheden. Maar een trainer zijn is heel wat anders. Hoe sta je het beste voor een groep? Hoe speel je in op de doelgroep? Deze vaardigheden waren nog niet bekend bij onze tolken. Van ons kregen ze de kennis en begeleiding voor het geven van de workshops.

Van Baklava tot Stroopwafel’

Op dit moment loopt de workshop ‘Van Baklava tot Stroopwafel’ meer dan een jaar als een trein. Honderden deelnemers zijn door onze cultuurspecialisten meegenomen op een reis van cultuurverschillen en overeenkomsten binnen de verschillende culturen. Deze culturen zijn:  Arabisch, Eritrees en Somalisch. Je leert over grote, kleine, grappige en ontroerende cultuurverschillen rondom drie overkoepelende thema’s: religie, dagelijks leven en tradities. 

Energie spat er vanaf

De praktijk leert dat deze drie thema’s een mooie eerste indruk geven van de betreffende cultuur. Je krijgt een introductie in de culturen en daardoor begrijp je de achtergronden Ook worden persoonlijke verhalen verteld en praktische informatie gegeven.  

De trainers spelen een thuis wedstrijd en dat merk je, de energie spat er vanaf.  

Specialisaties voor zorg en gemeenten

De meest recente ontwikkeling komt door de evaluaties die de deelnemers hebben ingevuld: er is behoefte aan gerichte specialisatie. Want een cultuurbarrière praktisch aanpakken in de zorg is anders dan bij een gemeente? Welke handvatten en praktische kennis is daarvoor nodig? Waar hebben de klanten precies behoefte aan in het dagelijkse werk? Om hier achter te komen zijn we met branches, klanten en specialisten dieper in gesprek. En met resultaat. Eind maart brengen we cultuurworkshops met specialisatie! En dat is nog maar het begin. We dagen jou en onszelf uit voor het ontwikkelen van   cultuurverschillen oplossingen.

Heb jij behoeft aan een praktische aanpak van de cultuurbarrières op je werk? Laat het ons horen en we zoeken samen een passende oplossing.
 

 

Stuur je vraag
naar Marieke

088 255 52 22 Whatsapp Mail

Stel hier je vragen.