Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Specialisme bij cultuurworkshops

 

Hoe maak je kennis met een nieuwe cultuur, gebruiken en achtergronden? Op welke manieren laat je de tolken hun culturele achtergrond en ervaringen delen? Hoe leid je de tolken op tot een volwaardig cultuurspecialist? Vragen die we een jaar geleden aan elkaar stelden. Op zoek naar de antwoorden gingen we met tolken en klanten in gesprek en kwamen we op een idee: de cultuurworkshop!  

Hoe word je een trainer?

Een ‘tolk zijn’ vraagt om verschillende vaardigheden. Maar een trainer zijn is heel wat anders. Hoe sta je het beste voor een groep? Hoe speel je in op de doelgroep? Deze vaardigheden waren nog niet bekend bij onze tolken. Van ons kregen ze de kennis en begeleiding voor het geven van de workshops.

Van Baklava tot Stroopwafel’

Op dit moment loopt de workshop ‘Van Baklava tot Stroopwafel’ meer dan een jaar als een trein. Honderden deelnemers zijn door onze cultuurspecialisten meegenomen op een reis van cultuurverschillen en overeenkomsten binnen de verschillende culturen. Deze culturen zijn:  Arabisch, Eritrees en Somalisch. Je leert over grote, kleine, grappige en ontroerende cultuurverschillen rondom drie overkoepelende thema’s: religie, dagelijks leven en tradities. 

Energie spat er vanaf

De praktijk leert dat deze drie thema’s een mooie eerste indruk geven van de betreffende cultuur. Je krijgt een introductie in de culturen en daardoor begrijp je de achtergronden Ook worden persoonlijke verhalen verteld en praktische informatie gegeven.  

De trainers spelen een thuis wedstrijd en dat merk je, de energie spat er vanaf.  

Specialisaties voor zorg en gemeenten

De meest recente ontwikkeling komt door de evaluaties die de deelnemers hebben ingevuld: er is behoefte aan gerichte specialisatie. Want een cultuurbarrière praktisch aanpakken in de zorg is anders dan bij een gemeente? Welke handvatten en praktische kennis is daarvoor nodig? Waar hebben de klanten precies behoefte aan in het dagelijkse werk? Om hier achter te komen zijn we met branches, klanten en specialisten dieper in gesprek. En met resultaat. Eind maart brengen we cultuurworkshops met specialisatie! En dat is nog maar het begin. We dagen jou en onszelf uit voor het ontwikkelen van   cultuurverschillen oplossingen.

Heb jij behoeft aan een praktische aanpak van de cultuurbarrières op je werk? Laat het ons horen en we zoeken samen een passende oplossing.
 

 

Stuur je vraag
naar Marieke

088 255 52 22 Whatsapp Mail

Stel hier je vragen.