tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Engels belangrijk in internationale communicatie

  • Geplaatst door TVCN |
  • 7-06-2016

In een wereld waar mondiale integratie de norm is, is het spreken van een tweede taal (of meerdere talen) uiterst nuttig. Hoewel u in het bedrijfsleven zeker niet altijd kunt vertrouwen op het Engels, is dit toch een zeer belangrijke taal als het gaat om internationale communicatie. De impact van het Engels op de wereldeconomie is onmiskenbaar.

In Nederland doen wij het niet slecht! Uit de English Proficiency Index blijkt dat Nederland op een prachtige tweede plaats staat wat betreft de Engelse taalbeheersing. Alleen Zweden doet het nog beter (wat mogelijk te maken heeft met een conclusie dat het Engels van origine een Scandinavische taal zou zijn). De top vijf wordt verder aangevuld door Denemarken, Noorwegen en Finland. De vijf slechtst scorende landen zijn Irak, Algerije, Saoedi-Arabië, Cambodja en Libië.

Sowieso is de Engelse taalvaardigheid het beste in Europa. Van alle 70 landen in de lijst zijn de eerste elf landen allemaal Europees, hoewel sommige Europese landen volgens het onderzoek meer aandacht zouden moeten besteden aan Engels taalonderwijs op een hoger niveau om bij te blijven met hun buren.

Jongeren in de leeftijdsgroep van 18 tot 20 jaar blijken wereldwijd het beste Engels te spreken. Verder wordt deze taal zakelijk het beste gesproken binnen de toeristische, consultancy en telecommunicatie sectoren. In de publieke, retail en onderwijs sectoren wordt het slechtst Engels gesproken.

In het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en in Aziatische landen laat de Engelse taalvaardigheid te wensen over. Zo staat Hong Kong bijvoorbeeld pas op de 33e plaats, en dat terwijl het Engels daar een officiële taal is. Hieruit blijkt maar weer dat u echt niet altijd op het Engels kunt vertrouwen wanneer u zaken doet of wilt doen in een ander land.

Een andere interessante conclusie is dat wereldwijd, in nagenoeg elk land, vrouwen beter Engels spreken dan mannen.

Het blijkt dus dat Engelse taalvaardigheid absoluut belangrijk is, maar dat u zeker in het bedrijfsleven echt niet altijd kunt vertrouwen op deze taal. Maar of u nou hulp kunt gebruiken in het Engels of juist in een andere taal, wij zijn u graag van dienst! Wij kunnen u ondersteunen met tolken en vertalers in vrijwel elke denkbare taal!