tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Verbeter uw Engelse taalvaardigheid!

  • Geplaatst door TVCN |
  • 12-01-2016

Spreekt u een aardig woordje Engels, maar denkt u dat het nog wel wat beter kan? Dan zou u natuurlijk op een conversatiecursus kunnen gaan of een thuiscursus kunnen aanschaffen, maar het kan ook (bijna) gratis. Het enige wat u er voor nodig hebt is een computer met internet en/of een iPhone of Android telefoon met internet.

Op de website Vocabulary.com kunt u via 'The Challenge' spelenderwijs uw Engels verbeteren, en dat helemaal gratis! The Challenge is geen vertaaltool, maar echt een tool om uw Engelse woordenschat eens flink op te schroeven in meer dan 120.000 vragen en trivia over woorden. Al deze vragen zijn uiteraard ook in het Engels.

De makers van de applicatie hebben uit meer dan 1,6 miljard woorden een uiteindelijke lijst gemaakt van de 12.000 meest essentiële woorden die u nodig hebt om te slagen in een academische of zakelijke omgeving. Achter de applicatie zit zeer geavanceerde techniek die via algoritmes leert wat uw sterke en zwakke punten zijn en wat u al weet. Hoe meer u oefent, hoe meer de applicatie weet over uw vocabulaire kennis. Het is alsof u een persoonlijke trainer hebt die toezicht op uw werk houdt en nieuwe woorden en oefeningen suggereert om u uit te dagen op uw eigen niveau. Hierdoor verdoet u geen tijd met het leren van woorden die te makkelijk of te moeilijk voor u zijn. Tenslotte worden uw prestaties geanalyseerd en uw vaardigheden verbeterd door op verschillende momenten woorden te herintroduceren, zodat u de woorden die u al hebt geleerd niet vergeet.

Vocabulary.com bevat verschillende soorten vragen, bijvoorbeeld zinnen met een ontbrekend woord die u moet invullen en meerkeuzevragen waarbij u de betekenis van een woord moet kiezen. Wanneer u een vraag niet in één keer goed beantwoordt, krijgt u een grappige reactie van de app te zien plus een duidelijke uitleg over het juiste woord. Hebt u het antwoord wel in één keer goed, dan krijgt u een grappige aanmoediging te zien, zoals 'Nice job!' Voor elke goed beantwoorde vraag verdient u punten en die leveren op hun beurt weer beloningen en badges op.

Naast The Challenge bevat de website ook nog een 'slim' woordenboek van 165.000 woorden. Begin gewoon met typen en het woordenboek toont direct de meest waarschijnlijke resultaten. Naast de betekenis van woorden, geeft het woordenboek ook voorbeeldzinnen weer waarin het woord gebruikt kan worden.

Bent u vaak onderweg en kunt u geen genoeg krijgen van de oefeningen? Vocabulary.com is inmiddels ook verkrijgbaar voor de iPhone voor € 2,99 in de App Store en voor € 2,16 voor Android. Hiervoor moet u wel het gratis Vocabulary.com account aanmaken. Maar dat moet online sowieso ook wilt u uw vorderingen bij kunnen houden. Daarnaast is het ook mogelijk om de app te koppelen aan uw Facebook account.

Ik heb de app uitvoerig uitgeprobeerd en ik kan u zeggen dat het bijna verslavend is! En hoewel ik vind dat ik echt behoorlijk Engels spreek, leer ik er ontzettend veel - voor mij - nieuwe woorden bij. Dus wilt u ook uw Engelse taalvaardigheid verbeteren? Het is een aanrader!