tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Vier meertaligheid tijdens het DRONGO festival

  • Geplaatst door TVCN |
  • 12-08-2014

Op zaterdag 27 september vindt het DRONGO festival weer plaats in de OBA Centrale Bibliotheek in Amsterdam. Het festival viert meertaligheid omdat talenkennis uw leven verrijkt in een steeds meer met elkaar verbonden wereld. Deze derde editie van het DRONGO festival staat in het teken van ‘Talen voor je toekomst’.

Gasten als Adriaan van Dis en Job Cohen geven acte de présence, ook is TVcN deze dag aanwezig! TVcN is tevens partner van het DRONGO festival.

Talen zijn cruciaal, zowel nu als in de toekomst. Daarom vestigt het DRONGO festival de volle aandacht op nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom meertaligheid. Het festival biedt voor elk wat wils. Zo kunt u er terecht voor een spoedcursus Chinees, interactieve labs, taaltheater, lezingen en de mooiste verhalen. Taalliefhebbers kunnen in het hele gebouw hun hart ophalen! Voor kinderen en hun ouders is er een uitgebreid programma met o.a. workshops en voorleesestafettes.

Het DRONGO festival heeft een goedgevuld programma. Zo interviewt Adriaan van Dis gasten over taal en de Zuid-Afrikaanse identiteit, en reikt woordkunstenaar en MC Akwasi de Van Dale Gouden Talenknobbel 2014 uit. Verder gaat Abdelkader Benali met kinderen op zoek naar hun favoriete woord, leest Job Cohen voor en danst Het Internationaal Danstheater met leerlingen van kunstmagneetschool De Notenkraker.

Naast workshops en voorstellingen is er ook professionele aandacht voor meertaligheid. Zo opent het internationale onderzoeksnetwerk 'Bilingualism Matters' - een initiatief van de Italiaanse meertaligheidsdeskundige professor Antonella Sorace (Universiteit van Edinburgh) - een Nederlandse vestiging. De officiële lancering vindt plaats op het DRONGO festival met een lezing door Sorace. In de namiddag debatteren experts, beleidsmakers en bestuurders over de vooruitzichten van meertaligheid in het basisonderwijs. Simone Kukenheim, de Amsterdamse Wethouder Onderwijs, Diversiteit, Jeugd en Integratie presenteert daar ook de visie van het nieuwe gemeentebestuur. Verder komen ook tolken en vertalers aan bod met een speciale ontvangst door TVcN Tolk- en Vertaalcentrum Nederland aanvullend met een tolkenroute. En last but not least heeft TVcN een lab waar wordt uiteengezet hoe een tolkgesprek via videoconferencing werkt. Aan de hand van een casus kunnen deelnemers een tolkgesprek via een laptop simuleren.

Bekijk hier het volledige programma. Het DRONGO festival begint om 10:00 uur en de toegang is gratis. Tot dan!