tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Voetbalgidsje in het Portugees

  • Geplaatst door TVCN |
  • 17-06-2014

Nu ‘onze jongens’ afgelopen vrijdag zo fenomenaal Spanje met 5-1 hebben verslagen tijdens het wereldkampioenschap voetbal, kan het zomaar eens zijn dat de komende tijd meer Nederlanders afreizen naar Brazilië om Oranje aan te moedigen. Gaat u binnenkort ook naar een wedstrijd kijken? Dan is het natuurlijk leuk als u ook een woordje Portugees spreekt, zowel basisbegrippen als voetbaltermen. Wij hebben daarom een voetbalgidsje in het Portugees gemaakt. Print ‘m uit, doe er een nietje in en neem ‘m mee!

Wij verklappen alvast één heel belangrijk woord: doelpunt of goal -> GOL! Spreek 'm uit met een langgerekte 'o'.

U kunt het voetbalgidsje in handig zakformaat hier als pdf-bestand downloaden.

U hoeft 'm alleen nog uit te printen, dubbel te vouwen en er een nietje in te doen. Als u het gidsje opent, ziet u dat de paginanummering niet op volgorde staat. Dit is omdat het als boekje is opgeslagen voor dubbelzijdig printen. Volg voor het dubbelzijdig printen de instructies van uw printer.

U kunt het gidsje uiteraard ook op een tablet of smartphone met Adobe Reader bekijken, maar het is niet aan te bevelen om in Brazilië openlijk met een smartphone of tablet op straat te lopen aangezien de kans groot is dat u beroofd wordt. Helaas hebben al veel mensen dit tijdens de eerste dagen van het WK meegemaakt.