tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Uw bedrijf uitbreiden naar het buitenland begint met vertalingen

  • Geplaatst door TVCN |
  • 2-05-2013

Als u ambities hebt uw bedrijf uit te breiden buiten de eigen landsgrenzen, bijvoorbeeld naar economisch snel groeiende landen zoals China, dan is het absoluut noodzakelijk dat al uw bedrijfsdocumenten en marketingboodschappen worden vertaald. Niet zomaar naar het Engels (tenzij het land Engelstalig is uiteraard), maar naar de taal van het betreffende land. Dit is belangrijk omdat elk land, en in veel landen zelfs per regio, staat of provincie, zijn eigen eigenaardigheden heeft, variërend van cultuur tot wetgeving.

Om te kunnen voldoen aan de unieke eisen die voortvloeien uit dergelijke verschillen, is het zeer belangrijk dat de communicatie geschiedt in de taal van de doelmarkt. Dit heeft twee voordelen. Ten eerste stelt het u in staat om de betrokken instanties/autoriteiten in het vreemde land op de hoogte te stellen van uw bedrijfsstrategieën en ambities. En ten tweede wordt de acceptatie door de doelmarkt vergroot omdat men uw boodschap echt begrijpt.

Door een gespecialiseerd vertaalbureau in te schakelen bent u in staat om precies datgene over te brengen wat u wilt overbrengen in het betreffende land. De vertaler die met uw documenten aan de slag gaat moet gedegen kennis hebben van beide talen en de nuances daarin begrijpen. Gespecialiseerde vertalers zijn niet alleen taalkundige experts in de doeltaal, zij weten ook alles over specifieke terminologie, wetgeving, cultuur en traditie. Vertalers zijn dus belangrijk omdat zij invloed hebben op de wijze waarop de doelmarkt uw communicatie ontvangt en interpreteert.

Alle documenten en communicatieboodschappen die nu binnen uw bedrijf worden gebruikt, kunnen op een juiste wijze worden vertaald naar de taal van de doelmarkt. Dus niet alleen uw marketingboodschappen, maar ook contracten, financiële rapporten, bedrijfsliteratuur, algemene voorwaarden, leveringsvoorwaarden, juridische documentatie etc. En dit geldt niet enkel voor grote bedrijven. Ook wanneer uw bedrijf onder het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) valt is het net zo belangrijk om een vertaaldienst in te schakelen.

Dat u het perfecte product of de perfecte dienst levert, wil nog niet zeggen dat dit een garantie tot succes is. Er moet rekening gehouden worden met de taal en de cultuur van de doelmarkt. Een kleine fout in uw communicatie kan al leiden tot een mislukking. Daarom is het zo belangrijk een professional in te schakelen op de weg naar uw buitenlandse bedrijfssucces!

Uiteraard kunnen wij u daarbij helpen met onze gekwalificeerde vertalers in vrijwel elke denkbare taal. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnamen via 088 - 255 52 78 of e-mail. Ook kunt u direct een vrijblijvende offerteaanvragen.