tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Meertaligheid staat centraal tijdens het DRONGO Festival

  • Geplaatst door TVCN |
  • 17-07-2012

Op 19 september 2012 vindt het DRONGO Festival over meertaligheid plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. DRONGO is een groot festival over Nederlands in een meertalige omgeving. Voor iedereen die leeft in de moderne meertalige wereld, en daarin de weg wil vinden.

Is mijn taal daarbij een probleem of juist een oplossing? Waar vind ik boekjes, deskundigheid, cursussen, tests, scholen? Bij DRONGO vindt u vragen en antwoorden, een lab en een markt, sprekers en vertellers, en heel veel goede contacten. We zijn immers niet alleen - bijna de hele wereld is meertalig!

Het DRONGO Festival is een combinatie van lezingen, experimenten, spelletjes, films, wedstrijdjes en informatiemarkt. DRONGO heeft de opzet van een jaarmarkt, een bazaar, eenpasar. U kunt dus op zoek naar antwoorden op uw vragen, u kunt rondshoppen op de aanbiedersmarkt, u kunt uw kennis op peil brengen, u kunt zich mee laten drijven op de flow van de middag. Tussendoor uitblazen in een gezelschap van gelijkgestemden, en een borrel na afloop. Een festival voor kinderen en ouders, voor studenten en docenten, voor professionals en alle andere geïnteresseerden.

DRONGO vindt plaats op de zesde en zevende verdieping van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. In de Theaterzaal op de zevende verdieping zijn inspirerende lezingen op het gebied van opvoeding, onderwijs en het brein. Tussen de lezingen door zijn er acts en muziek. Rondom de Theaterzaal is de markt met boeken, lesmateriaal, spelletjes en filmpjes. Op de zesde verdieping bevinden zich de labs waar bezoekers actief aan de slag kunnen met onder andere spelen en experimenten, tolken en spoedcursussen in verschillende talen.

Kaarten zijn binnen Nederland te reserveren via http://www.oba.nl/ en buiten Nederland via +31 20 523 09 00. De toegangsprijs is € 10 en met OBA-pas € 5. Kinderen t/m 14 jaar mogen gratis deelnemen.