tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

ManpowerGroup Language Solutions 8e positie in de wereld top 100 van vertaalbureaus

  • Geplaatst door TVCN |
  • 7-06-2012

Als onderdeel van ManpowerGroup Language Solutions is TVcN trots op de 8e positie binnen de top 100 leidende tolk- en vertaalbureaus van de wereld. Uit het jaarlijkse analistenrapport van Common Sense Advisory over toonaangevende dienstverleners op tolk- en vertaalgebied blijkt dat de sector over 2011 en 2012 groeit met een indrukwekkende 12%.

De verwachtte omzet van alleen al de 100 vooraanstaande tolk- en vertaalbureaus wordt in 2012 geschat op zo’n 33,5 miljard dollar omzet.

De groei is een goede indicatie dat er steeds meer vraag is naar tolken en vertalers en dat het einde nog lang niet in zicht is. Europa heeft van de verwachte 33,5 miljard dollar veruit het grootste marktaandeel, dat momenteel grofweg de helft van de mondiale markt beslaat. De groei van de afgelopen jaren is ronduit indrukwekkend te noemen voor met name Frankrijk, Duitsland en Engeland. Europa is mede hierdoor in 2012 goed voor ruim 49% van het wereldmarktaandeel. Als gevolg van de afnemende betrokkenheid van de Verenigde Staten in Irak en Afghanistan daalde de omzet in Noord-Amerika. De markt van tolk- en vertaalbureaus in Azië, alhoewel nog een krappe 13% van de wereldomzet, groeit hard. Zo hard dat er een verdubbeling naar 6 miljard dollar wordt verwacht in 2015. Wereldwijd wordt er voor 2015 een groei verwacht naar meer dan 47 miljard dollar. Goed nieuws voor iedereen die werkzaam is in deze industrie!