tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Artsen leren Engels voor het EK voetbal

  • Geplaatst door TVCN |
  • 6-06-2012

Het aftellen kan beginnen. Van 8 juni tot en met 1 juli vindt het EK voetbal 2012 plaats in de Oekraïne en buurland Polen.

Van tevoren werd er druk gespeculeerd of dat wel veilige landen zijn voor de honderdduizenden voetbalsupporters die worden verwacht, maar een ding is zeker: ze hebben er veel aan gedaan om de meest voorkomende taal van de gasten te spreken.

Wie van plan is naar de Oekraïne af te reizen voor het Europees kampioenschap voetbal, kan met een gerust hart ziek worden of een been breken. Duizenden Oekraïense artsen hebben namelijk speciaal voor het EK Engelse les gevolgd, zo heeft het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid medegedeeld.

De organisatoren verwachten honderdduizenden gasten en fans tijdens het kampioenschap en de autoriteiten zijn druk bezig geweest artsen, politie en andere ambtenaren op te leiden om de Engelse taal te spreken en te begrijpen.

"We maakten ons wel een beetje zorgen over een taalbarrière," zegt de minister van Volksgezondheid Oleksandr Tolstanov in dit artikel van Kyiv Post. "Daarom hebben we een groot aantal medische studenten en artsen opgeleid in het Engels om er zeker van te zijn dat ze kunnen communiceren met voetbalfans die bijvoorbeeld in het ziekenhuis belanden."

"Als je goed voor je gasten wil zorgen, dan moet je op zijn minst kunnen communiceren in een taal die ze begrijpen," voegt Andreas Schaer, een overheidsrelatie bij de UEFA er in hetzelfde artikel aan toe.

Het EK is in ieder geval goed voor de kennis van de Engelse taal in het land. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft ook zo'n 19.000 agenten geleerd om Engels te spreken en heeft daarnaast zo'n 1.500 elektronische spraakvertalers aangeschaft.