tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Vlaams woord van het jaar: Stoeproken

  • Geplaatst door TVCN |
  • 8-03-2012

Het woord ‘stoeproken’ is met 16 procent van de stemmen winnaar geworden van de Vlaamse ‘Woord van het Jaar 2011’ verkiezing, georganiseerd door Van Dale Uitgevers en de VRT.

'Stoeproken', wat staat voor roken op de stoep voor een café of restaurant wegens het rookverbod in de horeca, won het van 'frietrevolutie' (protest in België tegen het voortslepen van de regeringsformatie), dat op de tweede plaats komt, en 'heen-en-weerkind' op de derde plaats, meldt HLN.be.

Van 29 november tot en met 19 december vorig jaar kon worden gestemd op de tien genomineerde woorden voor het Woord van het Jaar 2011. Verder kon er op publieksnominaties in vijf categorieën worden gestemd. Ongeveer 16.000 mensen brachten hun stem uit.

In de categorieën Jongerentaal, Lifestyle, Sport-amusement, Economie en Politiek zijn de winnende woorden respectievelijk 'torenpoeper', 'stoeproken', 'belspeldel', 'citroenloopbaan' en 'frietrevolutie'. De definities van alle winnende woorden staan op deze website.