tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Britse student is taalwonder

  • Geplaatst door TVCN |
  • 6-03-2012

Alex Rawlings, een 20-jarige Britse student blijkt een taalwonder te zijn. Op zijn nog jonge leeftijd spreekt hij al elf talen.

En het blijft niet bij wat losse zinnen en woorden, nee, hij spreekt alle elf talen vloeiend! Rawlings leert nieuwe talen moeiteloos en schakelt zonder na te hoeven denken zo over van de ene naar de andere taal. In Groot Brittannië won hij onlangs dan ook de titel ‘meest veeltalige student van het land’.

De student spreekt Engels, Grieks, Duits, Spaans, Russisch, Afrikaans, Frans, Hebreeuws, Catalaans, Italiaans en Nederlands, al spreekt hij onze taal wel met een licht accent. Het Nederlands trok hem aan toen hij op zijn veertiende in ons land op vakantie was met zijn ouders. Hij hield direct van onze taal en kocht boeken en cd's om het te leren. Toen hij later weer terugkeerde in Nederland knoopte hij met iedereen gesprekjes aan. Door het Nederlands besloot hij ook Afrikaans te leren omdat hij wilde zien hoe het Nederlands was veranderd in een andere taal. Omdat zijn moeder Griekse is, leerde hij die taal al op jonge leeftijd, en momenteel studeert hij Duits en Russisch op Oxford.

Alex is van plan om nog veel meer talen te leren. Hij denkt aan Arabisch als volgende taal.