tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Heldere taalstrategie leidt tot meer omzet bij internationaal zakendoen

  • Geplaatst door TVCN |
  • 27-03-2012

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, wanneer u zaken gaat doen in het buitenland is het verstandig om niet enkel op Engels te vertrouwen maar uw communicatie af te stemmen in de taal van het land. Uit een in 2011 gepubliceerd onderzoek dat is uitgevoerd onder mkb’s in de 27 EU-lidstaten, is gebleken dat de omzet van bedrijven die er een heldere taalst

Van de 182 onderzochte bedrijven werden er 40 geïnterviewd voor de PIMLICO-studie, uitgevoerd in opdracht van het directoraat-generaal Onderwijs en cultuur van de Europese Commissie. Uit de resultaten blijkt dat Europese bedrijven nog steeds contracten mislopen omwille van taal- en cultuurbarrières. Bepaalde bedrijven hebben echter geleerd van hun communicatieproblemen uit het verleden en zijn zich ervan bewust geworden hoe belangrijk taalbeleid is bij grensoverschrijdend zakendoen. 10 Succesvolle bedrijven werden geïdentificeerd als 'toppresteerders'. Ze hebben gemeen dat ze een brede, vernieuwende taalstrategie hebben ontwikkeld, die ze op het merendeel van hun activiteiten toepassen.

De Europese Commissie heeft de website 'Talen maken de zaak' gelanceerd waarop succesverhalen van kleine bedrijven staan, die het hebben gemaakt dankzij een grondige taalstrategie . Ook vindt u op deze website 10 tips voor een succesvolle taalstrategie, zoals de tip 'Doe een beroep op professionele vertalers en tolken'. Met dit laatste kunnen wij u uiteraard helpen in 130 verschillende talen! Op onze wereldtalenkaart kunt u zien in welke talen wij tolk- en vertaaldiensten bieden.

Zie ook: Uw bedrijf uitbreiden naar het buitenland begint met vertalingen en Hulp bij ondernemen in het buitenland.