tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Prins Willem-Alexander is beschermheer Dag van de Duitse taal

  • Geplaatst door TVCN |
  • 21-03-2012

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje wordt samen met de Duitse Bondsdagvoorzitter Norbert Lammert beschermheer van de Dag van de Duitse taal 2012. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gisteren bekend gemaakt.

Er wordt de laatste tijd veel gedaan om in Nederland de Duitse taal weer populair te maken. Zo is er de Actiegroep Duits in het leven geroepen. Actiegroep Duits is een samenwerkingsverband van de Duitse Ambassade in Den Haag, de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK), het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) en het Goethe Instituut Nederland.

De Actiegroep Duits wil met de taalcampagne 'Mach mit!' de positie van het vak Duits binnen het Nederlandse voortgezet- en beroepsonderwijs verbeteren om de sluipende terugloop van de Duitse taalkennis in Nederland tegen te gaan en de economische en culturele relatie tussen beide landen te bevorderen. Hiervoor hebben zij de 'Prijs van de Duitse taal' en de 'Dag van de Duitse taal' bedacht. De 'Prijs van de Duitse taal' is een speciale wedstrijd voor scholen. Inmiddels zijn er vijf scholen voor deze prijs genomineerd. Tijdens de 'Dag van de Duitse taal', op 19 april 2012, worden in heel Nederland activiteiten georganiseerd om het land en de taal van de oosterburen onder de aandacht te brengen. Op deze dag wordt ook de 'Prijs van de Duitse taal' uitgereikt.

De Prins van Oranje wees in één van zijn toespraken tijdens het Staatsbezoek aan Duitsland in 2011 al op de sterke vervlechting van de Nederlandse en Duitse economie en het grote belang daarvan voor Nederland.

Lees ook:
Groeiende belangstelling voor Duitse taal
Duits is onmisbaar voor bedrijfsleven