tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Een mooi verhaal

  • Geplaatst door TVCN |
  • 7-02-2012

Op de website Maastricht Aktueel lazen we een mooi verhaal. Een Ronald McDonald column over twee jonge vluchtelingen. De vrouw 32 weken zwanger van een tweeling. Door de vreselijke reis en de stress begonnen haar weeën veel te vroeg en kwam de tweeling te vroeg ter wereld.

Angstig en niet wetende wat er allemaal gebeurde, ze spraken immers geen Nederlands, kwam het stel terecht in het Ronald McDonald huis terwijl de tweeling in het ziekenhuis in de couveuse lag. Communicatie was lastig door de taalbarrière maar uiteindelijk konden de medewerkers met behulp van de Tolkentelefoon het stel informeren over het doel van het Ronald McDonald Huis en hun verblijf daar.

Hoe het begon...
"Wekenlang waren ze onderweg. In Griekenland kwamen ze in contact met een vrachtwagenchauffeur, die ze voor veel geld naar 'een goeie plek' zou brengen. Drie dagen en nachten zaten ze achterin een vrachtwagen, in elkaar gedoken, zonder eten. Toen werden ze eruit gezet, in Heerlen, met de mededeling dat iemand ze daar zou ophalen." Lees het verhaal verder op Maastricht Aktueel >>