tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

In the spotlight: Vertaalacademie Maastricht

  • Geplaatst door TVCN |
  • 20-02-2012

Vertalers en tolken hebben een prachtig vak. Ze werken met een verscheidenheid aan teksten en onderwerpen en hebben met interessante mensen te maken, waardoor er veel van hun creativiteit gevraagd wordt. Het beroep is de laatste jaren flink in ontwikkeling. Vertalers moeten zich bij de uitvoering van hun werkzaamheden van de nieuwste technologieën bedienen.

De Vertaalacademie in Maastricht is een vierjarige, voltijd bacheloropleiding voor hoger beroepsonderwijs, de enige in haar soort in Nederland. Binnen Zuyd Hogeschool valt de opleiding onder de Faculteit International Business and Communication. Aan de Vertaalacademie Maastricht worden studenten voorbereid op een beroep als vertaler. Daarbij kun het accent worden gelegd op ondertitelen, tolken, vakspecialistisch vertalen (bijvoorbeeld juridisch), lokaliseren (software vertalen) of redactionele vaardigheden (vormen van copywriting).

Tijdens de opleiding studeert men Nederlands, Engels en een tweede vreemde taal waarbij gekozen kan worden uit Frans, Duits of Spaans. In het taalonderwijs staat de beroepspraktijk centraal. Daarom zijn de lessen gericht op de toepassingsgebieden waarin vertalers vaak werken, zoals recht, economie en techniek. Vertalers werken in een technologisch geavanceerde werkomgeving en maken dankzij de computer deel uit van een wereldwijd netwerk. Computers zijn dus een onmisbaar hulpmiddel in de moderne vertaalpraktijk. Studenten worden daarom ook getraind in het werken met specifieke software voor vertalers. De opleiding geeft het juiste diploma om beëdigd tolk of vertaler te worden.

Kijk voor meer informatie en data voor open dagen op www.vacmaastricht.nl.