Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Tolk Tigrinya

Tolk Tingrinya nodig?

Tigrinya-taal is een Ethiopische Semitische taal gesproken door ongeveer 70% van de bewoners in Eritrea , De Tigrinya-bevolking maakt ongeveer 55% uit van de bevolking in Eritrea. Mensen die het dialect spreken, worden Biher-Tigrinya genoemd. Overheersende gebieden die de taal spreken zijn Asmara, de hoofdstad, Mendefera, Adi Quala, Dekemare en Senafe. De steden Keren en Massawa hebben ook belangrijke Bihre-Tigrinya-sprekers. Een andere groep mensen die het dialect spreekt, zijn de Jerbeti, moslims die in de hooglanden wonen. De mensen zijn goed voor ongeveer 10% van de Tigrinya-sprekende bevolking.

Tigrinya-taal

De taal is afgeleid van Ge’ez, een oude taal die tegenwoordig alleen in de orthodoxe kerk bestaat. Het oude script heeft meer dan 200-tekens met verschillende geluiden. De taal heeft zijn alfabetten ba, be, bi, bo, bu, mutanten van de Engelse karakters. Net als het Engels wordt Tigrinya geschreven en gelezen in de linker- en rechterrichting. Er bestaan ​​32-sets van Tigrinya-alfabetten. In Tigrinya worden woorden op dezelfde manier geschreven en gelezen. Pasta is bijvoorbeeld pasta. Onder de Engelse woorden is Computer Komputer, de telefoon is telefon en post is posta.

Tolkdiensten

De tolken van TVcN zijn 24/7 telefonisch beschikbaar, bij TVcN kun je ook voor andere tolkdiensten terecht:

Waarom TVcN?

Waarom kiezen voor een Tigrinya tolk van TVcN?

  • Ruim 40 jaar ervaring in tolkdiensten
  • Telefonische tolk binnen een minuut geregeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Gekwalificeerde tolken en moedertaalsprekers .
  • Tolken staan ingeschreven in het register voor beëdigde tolken en vertalers (Rbtv)
  • Tolken leven de gedragscode na voor tolken en vertalers
  • Onze tolken helpen bij taalbarrières en bij cultuurverschillen

Tigrinya vertalen

Vertalen is niet hetzelfde als tolken. Bij vertalen gaat het om geschreven taal en tolken om gesproken taal. Heb je een vertaling Tigrinya nodig, bijvoorbeeld voor een arbeidscontract, veiligheidsvoorschriften of een brochure? Neem dan contact op met onze partner Presence

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail