Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Russische tolk

Op zoek naar een Russische tolk?

Ben je op zoek naar een Russisch – Nederlands tolk? Een telefonische tolk Russisch is al binnen enkele minuten geregeld! Liever een Russische tolk per video, op locatie, voor een conference call, een online meeting of voor een congres of evenement? Ook dat is allemaal mogelijk. Verder kun je bij ons ook terecht voor de volgende taalcombinaties:

  • Russisch – Engels
  • Russisch – Spaans
  • Wit Russisch – Nederlands

Tolkdiensten Russisch

Een tolk Russisch is niet alleen 24/7 telefonisch beschikbaar, bij TVcN kun je ook voor andere tolkdiensten Russisch terecht:

De Russische taal

Russisch is de officiële taal van de Russische Federatie en één van de werktalen van de VN. Bovendien is het Russisch co-officieel in Kazachstan (naast het Kazachs), Kirgizië (naast het Kirgizisch), Wit-Rusland (naast het Wit-Russisch) en in de niet-erkende ministaat Transnistrië (naast het Moldavisch en het Oekraïens). De Russische taal kent diverse dialecten die we onderscheiden in drie grote dialectgroepen: Noord-, Centraal- en Zuid-Russische dialecten. De verschillen met het Standaard Russisch (de Moskouse norm) zijn echter niet enorm groot waardoor dialectsprekers niet onverstaanbaar zijn voor iemand die het Standaard Russisch spreekt en andersom.

Russisch alfabet

Het Russische alfabet is een variant van het cyrillische alfabet, dat in zijn huidige vorm bestaat sinds 1918. In 1956 is er nog een grote spellingshervorming doorgevoerd. Het huidige Russische cyrillische alfabet bestaat uit 33 letters waarvan enkele letters herkenbaar zijn omdat ze raakvlakken hebben met ons Latijnse alfabet. Dat kan echter ook weer verwarrend zijn want sommige letters lijken wel op die van ons, maar worden anders uitgesproken. Zo is bijvoorbeeld de Russische ‘p’ bij ons een ‘r’, een ‘c’ bij ons een ‘s’, een ‘b’ bij ons een ‘w’ en zo zijn er nog enkele andere verschillen.

Proost in het Russisch

Proost is een veel gezocht woord in het Russisch maar je zult meerdere varianten tegenkomen, zoals ‘ypa’ (ura). Dat komt echter eigenlijk meer neer op ‘hoera’. ‘Na zdorovje’ (На здоровье) is het bekendst, hoewel de Russen zelf ontkennen dat dit letterlijk proost betekent. Letterlijk is het zoiets als ‘op gezondheid’. En dat is toch min of meer ook proosten.

Nederlandse woorden in het Russisch

Een leuk weetje over de Russische taal is dat er in de taal meerdere Nederlandse woorden – met name termen uit de scheepvaart – terecht zijn gekomen. Dit gaat terug in de tijd naar tsaar Peter de Grote en zijn grote interesse in de Nederlandse scheepvaart. Schipper is bijvoorbeeld ‘шкипер’ (sjkiper) en bootsman ‘боцман’ (botsman).

Waarom een Russisch tolk van TVcN?

Waarom kiezen voor een Russische tolk van TVcN?

  • Ruim 40 jaar ervaring in tolkdiensten
  • Telefonische tolk binnen enkele seconden geregeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Altijd gekwalificeerde tolken, doorgaans moedertaalsprekers of anders hoog opgeleid in de tweede taal
  • Onze tolken zijn ingeschreven in het register voor beëdigde tolken en vertalers (Rbtv)
  • Onze tolken houden zich altijd aan de gedragscode voor tolken en vertalers
  • Onze tolken helpen niet alleen bij taalbarrières, maar ook bij cultuurverschillen

Vertalen Russisch naar Nederlands

Zoek je een tolk – vertaler Russisch? Weet dan eerst wat je precies zoekt. Een tolk of een vertaler? Vertalen en tolken zijn namelijk niet hetzelfde. Bij vertalen gaat het om geschreven taal en tolken om gesproken taal. Heb je een vertaling Russisch nodig, bijvoorbeeld voor een brochure, website, juridisch document, een contract of iets anders? Neem dan contact op met onze partner Presence. Niet alleen voor vertalingen Russisch naar Nederlands of andersom, maar ook voor andere taalcombinaties met het Russisch.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil je een offerte opvragen?