Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Tolk Pools

Poolse tolk nodig?

Op zoek naar een tolk Nederlands Pools? Sinds Polen in 2004 is toegetreden tot de EU, is er een grote stroom Poolse (arbeids)immigranten naar Nederland gekomen. Daarmee is ook de vraag naar Poolse tolken toegenomen; Pools staat in onze top 20 van meest aangevraagde talen. Het is dan ook niet voor niets dat wij een flink bestand Poolse tolken hebben opgebouwd en zelfs Polen tot tolk hebben opgeleid. Een tolk Nederlands Pools per telefoon heb je al binnen een minuut geregeld! Ook kun je bij ons terecht voor een tolk Engels Pools.

Waar wordt Pools gesproken?

Alleen in Polen zelf is Pools een officiële taal en door de toetreding in de EU is het ook één van de officiële werktalen van de Europese Unie. Verder wordt Pools als minderheidstaal in diverse Slavische landen gesproken, waaronder Tsjechië, Oekraïne, Litouwen en Wit-Rusland.

Poolse taal

Język polski, de Poolse taal, is een West-Slavische taal – met ongeveer 45 miljoen moedertaalsprekers – die sterk verwant is aan Slowaaks, Tsjechisch en Sorbisch. De taal wordt geschreven met het Latijnse alfabet dat 32 letters telt, inclusief accentletters. De letters q, v en x worden niet tot het Poolse alfabet gerekend maar komen wel voor in leenwoorden en eigennamen.

Pools is grammaticaal geen gemakkelijke taal. Een belangrijk kenmerk van de Poolse grammatica is een uitgebreid systeem van zeven naamvallen. De zeven naamvallen Pools zijn: de nominatief (mianownik), genitief (dopełniacz), datief (celownik), accusatief (biernik), locatief (miejscownik), instrumentalis (narzędnik) en vocatief (wołacz). Ook de verbuiging van zelfstandige naamwoorden is een zeer gecompliceerd onderdeel van de Poolse grammatica.

Onze Poolse tolken zijn of moedertaalsprekers of hoog opgeleid in het Pools als tweede taal. Dus ondanks de moeilijkheidsfactor van de grammatica, kun je ervan verzekerd zijn dat zij hiermee geen moeite hebben en altijd foutloos toepassen.

Tolkdiensten Pools

TVcN biedt verschillende tolkdiensten zodat je nooit om een tolk verlegen hoeft te zitten. De tolken van TVcN zijn is niet alleen 24/7 telefonisch beschikbaar, bij TVcN kun je ook voor andere tolkdiensten Pools terecht:

Ben je op zoek naar een tolk? TVcN biedt verschillende tolkendiensten aan.

Waarom TVcN?

Waarom kiezen voor een Poolse tolk van TVcN?

 • Ruim 40 jaar ervaring in tolkdiensten
 • Telefonische tolk binnen enkele seconden geregeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Altijd gekwalificeerde tolken, doorgaans moedertaalsprekers of anders hoog opgeleid in de tweede taal
 • Onze tolken zijn ingeschreven in het register voor beëdigde tolken en vertalers (Rbtv)
 • Onze tolken houden zich altijd aan de gedragscode voor tolken en vertalers
 • Onze tolken helpen niet alleen bij taalbarrières, maar ook bij cultuurverschillen

Pools vertalen

Vertalen is niet hetzelfde als tolken. Bij vertalen gaat het om geschreven taal en tolken om gesproken taal. Heb je een vertaling Pools nodig, bijvoorbeeld voor een arbeidscontract, veiligheidsvoorschriften of een brochure? Neem dan contact op met onze partner Presence.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil je een offerte opvragen?