Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Tolk Frans

Tolk Frans gezocht?

Ben je op zoek naar een tolk Frans – Nederlands / Nederlands – Frans? Die hebben wij uiteraard voor je! Maar dat is niet alles, we hebben ook tolken Frans in andere taalcombinaties:

Tolkdiensten Frans

Een tolk Frans is is niet alleen 24/7 telefonisch beschikbaar, bij TVcN kun je ook voor andere tolkdiensten Frans terecht:

Franse Taal

De Franse taal is een officiële taal in maar liefst 31 landen. Frankrijk is uiteraard aanvoerder van de lijst, gevolgd door Congo-Kinshasa. Andere landen waar Frans wordt gesproken zijn onder andere Monaco, Luxemburg, België, Switzerland, een gedeelte van Canada, delen van Noord en Centraal Afrika, Vietnam, Cambodja, Madagaskar en Franse overzeese departementen en gebieden. In de Verenigde Staten wordt in Maine en Louisiana nog Frans gesproken in sommige gemeenschappen van Franse oorsprong.

Hoeveel mensen spreken Frans?

Op de wereld hebben bijna 76.800.000 mensen Frans als moedertaal en nog eens bijna 210 miljoen mensen als tweede taal.

Frans leren

Frans is niet een extreem moeilijke taal om te leren voor ons, maar ook weer niet heel gemakkelijk. Beheers je al een andere Romaanse taal, bijvoorbeeld Italiaans, dan zal je met de Franse taal zeker geen moeite hebben om het te leren. Franse grammatica heeft overeenkomsten met Spaans en Italiaans. Zeker wie Italiaans spreekt, kan de Franse taal doorgaans goed begrijpen. Wanneer je Frans leert, zul je misschien nog moeite hebben met geslachten, werkwoordvervoegingen en uitspraak van nasale klanken. Sommige klinkers hebben een accent (al gaan die waarschijnlijk verdwijnen) en een aantal veel gebruikte werkwoorden zijn onregelmatig, zoals être (zijn), avoir (hebben), aller (gaan) en venir (komen).

Langste Franse woord

De Fransen zullen je waarschijnlijk vertellen dat hun langste woord anticonstitutionnellement is, een lang bijwoord wat ‘op een onconstitutionele manier’ betekent. Het woord is 25 letters lang en wordt nauwelijks nog gebruikt.

Klik op deze link voor meer Franse weetjes.

Waarom een Franse tolk van TVCN?

  • Ruim 40 jaar ervaring in tolkdiensten
  • Telefonische tolk binnen enkele seconden geregeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Altijd gekwalificeerde tolken, doorgaans moedertaalsprekers of anders hoog opgeleid in de tweede taal
  • Onze tolken zijn ingeschreven in het register voor beëdigde tolken en vertalers (Rbtv)
  • Onze tolken houden zich altijd aan de gedragscode voor tolken en vertalers
  • Onze tolken helpen niet alleen bij taalbarrières, maar ook bij cultuurverschillen

Frans vertalen

Vertalen is niet hetzelfde als tolken. Bij vertalen gaat het om geschreven taal en tolken om gesproken taal. Heb je een vertaling Frans nodig, bijvoorbeeld voor een brochure, website, juridisch document, een contract of iets anders? Neem dan contact op met onze partner Presence. Niet alleen voor vertalingen Nederlands – Frans of andersom, maar ook voor andere taalcombinaties met het Frans.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil je een offerte opvragen?