Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Tolk Chinees

Tolk Chinees nodig?

Op zoek naar een tolk Chinees – Nederlands of een tolk Nederlands Chinees? Ga je zaken doen in China en kan je bij de onderhandelingen taal en cultuur hulp gebruiken?

Tolkdiensten Chinees

Een tolk Chinees is niet alleen 24/7 telefonisch beschikbaar, bij TVcN kun je ook voor andere tolkdiensten Chinees terecht:

Waarom een Chinese tolk van TVcN?

  • Ruim 40 jaar ervaring in tolkdiensten
  • Telefonische tolk binnen enkele seconden geregeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Altijd gekwalificeerde tolken, doorgaans moedertaalsprekers of anders hoog opgeleid in de tweede taal
  • Onze tolken zijn ingeschreven in het register voor beëdigde tolken en vertalers (Rbtv)
  • Onze tolken houden zich altijd aan de gedragscode voor tolken en vertalers
  • Onze tolken helpen niet alleen bij taalbarrières, maar ook bij cultuurverschillen

Chinese taal

Men vermoedt dat de Chinese taal een afstammeling is van de
Sino-Tibetaanse taalfamilie. Filologen (taalwetenschappers) beweren dat het oude Chinees geen verbuigingen kende en dat veel woorden geleend waren van het Japans, Koreaans en Vietnamees. In de loop der tijd werd het Chinees echter gestandaardiseerd en werd Mandarijn de meest gesproken taal op het Chinese vasteland. Niet alleen kent de taal duizenden letters in het alfabet, elke letter is ook nog een afbeelding dat haar eigen generieke boodschap overbrengt. Het is dan ook niet vreemd dat mensen er een paar jaar over doen om de beginselen van de taal te leren, laat staan het te beheersen.

Chinese cultuur

De Chinese cultuur is niet alleen anders dan de cultuur die je gewend bent maar ook erg veelzijdig, Zaken doen en reizen door China is daardoor niet alleen leuk maar kan ook best lastig zijn.  Want in een cultuur, zo afwijkend dan die van ons, zijn er talloze gebruiken en omgangsvormen die wij in eerste instantie vreemd of in sommige gevallen wonderlijk vinden.

Op zoek naar een Chinees vertaalbureau?

Tolken en vertalen zijn niet hetzelfde. Tolken gaat om gesproken vertalingen en vertalen om schriftelijke vertalingen. Ben je op zoek naar een schriftelijke vertaling van het Chinees naar het Nederlands of van het Nederlands naar het Chinees? Dan verwijzen we je graag door naar onze partner Presence.

Lees ook:

Chinees, taal met potentie

De Chinese cultuur: Leuk en lastig

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail