Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Tolk Bambara

Direct op zoek naar een Bambara tolk

Wil je een tolk Bambara direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22

Een tolk Bambara heb je bij TVcN al binnen 1 minuut geregeld. TVcN werkt met 1400 tolken in bijna 200 talen. Ook onze tolken Bambara zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Een tolk per telefoon (088 255 52 22) is de snelste oplossing.

Voor de Bambara taal hebben we tolken beschikbaar die kunnen tolken in meerdere talen:

  • Bambara- Nederlands

Bambara tolkdiensten

Een tolk Bambara is niet alleen 24/7 telefonisch beschikbaar,  je kunt ook gebruik maken van een Bambarase] tolk:

Over de Bambara taal

Bambara, ook bekend onder de naam Bamanankan, is een Mandétaal die door meer dan zes miljoen mensen gesproken wordt, voornamelijk in Mali.

Samen met het Dioula en Maninka vormt het de dialectfamilie van het Mandekan. Vooral de verschillen met het Dioula zijn klein. Tezamen worden deze talen of dialecten gesproken door meer dan vijftien miljoen mensen in West-Afrika, naast Mali vooral in Burkina Faso, de Ivoorkust en Gambia. Het Bambara is een van de nationale talen van Mali, en de taal die in dat land het meest gesproken wordt.

Het is een SOV-taal (onderwerp-lijdend voorwerp-werkwoord) met twee tonen. De taal heeft zeven klinkers: a, e (uitspraak “é”), é (uitspraak “eu”), i, o (kort), ó (lang) en u (uitspraak “oe”). Vaak worden deze klinkers genasaleerd, dat wil zeggen door de neus uitgesproken (als in het Frans ‘vin’ of ‘bon’). De taal heeft sterke invloed ondergaan van het Frans vanwege de kolonisatie. Het schrijven van de taal is geïntroduceerd tijdens de koloniale Franse overheersing. Het alfabetisme is laag. De belangrijkste dialecten zijn: Somono, Segou, San, Beledugu, Ganadugu, Wasulu en Sikasso.

Vanuit de wiskundige taalkunde gezien is Bambara interessant omdat tot nu toe voor maar zeer weinig talen aangetoond kon worden dat ze niet contextvrij zijn. Voor het Zürichduits en Nederlands steunt het bewijs op de zinsbouw, terwijl dat voor het Bambara steunt op de woordvorming.

Waarom een tolk Bambara van TVcN?

✓ Ruim 40 jaar ervaring in tolkdiensten

✓ Telefonische tolk binnen enkele seconden geregeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week

✓ Altijd gekwalificeerde tolken, moedertaalsprekers en hoog opgeleid in de tweede taal

✓ Onze tolken zijn ingeschreven in het register voor beëdigde tolken en vertalers (Rbtv)

✓ Onze tolken houden zich altijd aan de gedragscode voor tolken en vertalers

✓ Onze tolken helpen niet alleen bij taalbarrières, maar ook bij cultuurverschillen

Als ook cultuurverschillen mee spelen in de communicatie…

Communiceren is meer dan taal alleen. TVcN biedt naast tolkdiensten ook cultuurdiensten om barrières te verbreken. Zo kun je ook bij TVcN terecht voor cultuuradvies voor Bambara-talige landen.

Niet op zoek naar een tolk Bambara maar een vertaler?

Vind het antwoord tussen onze vragen en antwoorden over tolken. Staat jouw vraag er niet tussen of wil je graag een offerte aanvragen? Neem contact op via onderstaand formulier.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil je een offerte opvragen?