Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Talen en informatie over Sierra Leone

Sierra Leone, officieel de Republiek Sierra Leone, is een land in West-Afrika. Het grenst aan Guinee en Liberia, en heeft een kustlijn aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad is Freetown.

Talen Sierra Leone

Hoofdstad Sierra Leone

Freetown

Aantal inwoners

6,1 miljoen inwoners (2017)

Religie Sierra Leone

Volgens cijfers hangt circa 60% van de bevolking de soennitische islam aan, 30% animisme en 10% het christendom. In de praktijk komt het erop neer dat animisme en voorouderverering door vrijwel iedere Sierraleoner in meer of mindere mate wordt aangehangen, ongeacht tot welke religieuze beweging iemand behoort. Gemengde huwelijken tussen christenen en moslims zijn gangbaar.

De oorspronkelijke bewoners zijn overwegend islamitisch; de noordelijke stammen neigen vooral naar de islam, de zuidelijke daarentegen, neigen meer naar het christendom. De Creolen zijn vrijwel allemaal christelijk. Alle bevolkingsgroepen kennen daarnaast het animisme. Centraal daarin staan de geheime genootschappen (secret societies of hunting societies). De autochtone stammen kennen de Poro voor mannen en Sande of Bundu voor vrouwen. De Creolen kennen de Odelay en Ojeh meegebracht door Yoruba slaven.

Tolk Engels nodig?

Voor een professionele, gekwalificeerde tolk Engels hoeft je niet verder te zoeken. Met meer dan 40 jaar ervaring, 1500 tolken en een pakket dat zich uitstrekt over 200 verschillende talen én culturen, ben je aan het juiste adres.

Heb je een vraag?

Kijk eerst bij onze veelgestelde vragen.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil je een offerte opvragen?