Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Talen en informatie over Mongolië

Mongolië is een land in Centraal- en Oost-Azië. Het land grenst in het noorden aan de autonome republieken Altaj, Toeva en Boerjatië, alle lid van de Russische Federatie. Verder grenst het in het noorden nog aan de Kraj Transbaikal (Zabajkalski) en in het zuiden grenst het land aan het autonome gewest Binnen-Mongolië, dat tot China behoort. Mongolië is sinds 1990 een democratie.

Het land ligt op de Mongoolse hoogvlakte en heeft een landklimaat met toendra’s en steppegebieden in het noorden, bergachtig gebied in het midden, en de Gobi woestijn in het zuiden. Ongeveer een derde van de bevolking leeft in de hoofdstad Ulaanbaatar. De bevolking leeft overwegend nomadisch in traditionele vilten tenten en voorziet in haar levensbehoeften door veeteelt. In het noorden van het land is enige vorm van industrie in de vorm van houtverwerking en mijnbouw.

Talen Mongolië

Hoofdstad Mongolië

Ulaanbaatar

Aantal inwoners

3 miljoen inwoners (2017)

Religie Mongolië

  • 50% boeddhisme
  • 6% sjamanisme en christelijk
  • 4% islam

Tolk Mongools nodig?

Voor een professionele, gekwalificeerde tolk Mongools hoeft je niet verder te zoeken. Met meer dan 40 jaar ervaring, 1500 tolken en een pakket dat zich uitstrekt over 200 verschillende talen én culturen, ben je aan het juiste adres.

Heb je een vraag?

Kijk eerst bij onze veelgestelde vragen.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil je een offerte opvragen?