Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Talen en informatie over Noord-Macedonië

De Republiek Noord-Macedonië,  is een land gelegen in het midden van de Balkan in Zuidoost-Europa. Het is een van de opvolgerstaten van de voormalige Socialistische Federale Republiek Joegoslavië, waarvan het zich onafhankelijk verklaarde in 1991. Het werd lid van de Verenigde Naties in 1993, maar als gevolg van een geschil met Griekenland over zijn naam, werd het enkel toegelaten onder de voorlopige verwijzing voormalige Joegoslavische Republiek. Sinds 12 februari 2019 heet het land officieel Noord-Macedonië.

De Republiek Noord-Macedonië is een binnenstaat die wordt begrensd door Kosovo in het noordwesten, Servië in het noorden, Bulgarije in het oosten, Griekenland in het zuiden en Albanië in het westen. De hoofdstad is Skopje met meer dan 500.000 inwoners.

Noord-Macedonië is lid van de Verenigde Naties en de Raad van Europa. Sinds december 2005 is het ook een kandidaat voor toetreding tot de Europese Unie en heeft het land het lidmaatschap aangevraagd van de NAVO.

Talen Noord-Macedonië

Hoofdstad Noord-Macedonië

Skopje

Aantal inwoners

2,1 miljoen inwoners (2017)

Religie Macedonië

Volgens de laatste volkstelling in 2002 is het grootse deel van de inwoners Noord-Macedonisch-orthodox, één op de drie inwoners is islamitisch, een minderheid rooms-katholiek of joods.

Tolk Macedonisch nodig?

Voor een professionele, gekwalificeerde tolk Macedonisch hoeft je niet verder te zoeken. Met meer dan 40 jaar ervaring, 1500 tolken en een pakket dat zich uitstrekt over 200 verschillende talen én culturen, ben je aan het juiste adres.

Heb je een vraag?

Kijk eerst bij onze veelgestelde vragen.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil je een offerte opvragen?