Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Talen en informatie over Jordanië

Jordanië, officieel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, is een land in het Midden-Oosten. Jordanië is gelegen ten oosten van Israël en de Westelijke Jordaanoever (onderdeel van de Palestijnse Gebieden) met als grens de rivier de Jordaan en de Dode Zee. Verder is het land gelegen naast Syrië in het noorden, Irak in het noordoosten en Saoedi-Arabië in het zuidoosten. Het heeft in het zuiden via de Golf van Akaba toegang tot de Rode Zee.

Talen Jordanië

Hoofdstad Jordanië

Amman

Aantal inwoners

10,2 miljoen inwoners (2017)

Religie Jordanië

Sinds de invoering van de grondwet in 1952 is de islam de staatsgodsdienst in Jordanië. Ongeveer 92% van de totale bevolking is soennitisch en 3% sjiitisch.

Naast islamieten wonen er in Jordanië ook christenen (ongeveer 6%): vooral oosters-orthodoxen maar ook Melkitisch katholieken, katholieken, Syrisch-orthodoxen, Kopten, Armeens-orthodoxen en protestanten.

Jordanië kent geen godsdienstvrijheid. Zo verbiedt de regering dat moslims zich bekeren tot een ander geloof.

Joden mogen in Jordanië niet wonen.

Tolk Arabisch Palestijns-Jordaans nodig?

Voor een professionele, gekwalificeerde tolk Arabisch Palestijns-Jordaans hoeft je niet verder te zoeken. Met meer dan 40 jaar ervaring, 1500 tolken en een pakket dat zich uitstrekt over 200 verschillende talen én culturen, ben je aan het juiste adres.

Heb je een vraag?

Kijk eerst bij onze veelgestelde vragen.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil een offerte opvragen?