Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Talen en informatie over Israël

Israël, officieel de Staat Israël, is een land in Azië, het Midden-Oosten en de Levant. Israël grenst aan Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte en de Palestijnse Gebieden, waarbij Israël sinds 1967 de Westelijke Jordaanoever en de Golanhoogten bezet houdt en deels onder zijn bestuur heeft gebracht. Het land heeft een kust aan de Middellandse Zee en een haven aan de Rode Zee.

Talen Israël

Hoofdstad Israël

Jeruzalem

Aantal inwoners

8,3 miljoen inwoners (2017)

Religie Israël

Van de Joodse bevolking is ongeveer een derde religieus en twee derde seculier, waarvan een groot deel wel ‘traditioneel’ is, wat duidt op een sterke affiniteit met Orthodox jodendom zonder een volledig religieus leven te leiden. In totaal: 10% charedisch jodendom, 10% religieus (modern-orthodox jodendom/religieus zionisme), 14% religieus-traditioneel, 22% niet-religieus traditioneel, 22% seculier.

Van de niet-joodse bevolking is 16,6% moslim, 2,1% christen en de Druzen vormen 1,7% van de bevolking.

Tolk Ivriet of Hebreeuws nodig?

Voor een professionele, gekwalificeerde tolk Ivriet of Hebreeuws hoeft je niet verder te zoeken. Met meer dan 40 jaar ervaring, 1500 tolken en een pakket dat zich uitstrekt over 200 verschillende talen én culturen, ben je aan het juiste adres.

Heb je een vraag?

Kijk eerst bij onze veelgestelde vragen.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil een offerte opvragen?