Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Talen en informatie over Eritrea

Eritrea, officieel de Staat Eritrea, is een land in het oosten van Afrika. Het grenst in het noordwesten aan Soedan, in het zuiden aan Ethiopië, in het zuidoosten aan Djibouti en in het oosten en noordoosten aan de Rode Zee. Het is enkele decennia een provincie van Ethiopië geweest. Sinds 1991 is het land onafhankelijk en in 1993 werd het bij de VN als onafhankelijk land erkend. Onder andere omdat het Ethiopië van de Rode Zee afsnijdt, blijven de spanningen tussen beide landen voortduren.

Talen Eritrea

Hoofdstad Eritrea

Asmara

Aantal inwoners

5,9 miljoen inwoners (2017)

Religie Eritrea

In Eritrea zijn de twee overheersende godsdiensten het christendom en de islam. Ongeveer 50% van de bevolking is christen, verdeeld over de Eritrees-orthodoxe Kerk, de lokale Oriëntaals-orthodoxe Kerk en diverse kleinere groeperingen zoals rooms-katholieken, protestanten en aanhangers van andere kerken. Ongeveer 50% van de bevolking is moslim, voornamelijk soennieten.

Tolk Tigrinja nodig?

Voor een professionele, gekwalificeerde tolk Tigrinja hoeft je niet verder te zoeken. Met meer dan 40 jaar ervaring, 1500 tolken en een pakket dat zich uitstrekt over 200 verschillende talen én culturen, ben je aan het juiste adres.

Heb je een vraag?

Kijk eerst bij onze veelgestelde vragen.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil een offerte opvragen?