Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Talen en informatie over China

China is een groot land met een zeer lange geschiedenis, een oude beschaving en cultuur in Oost-Azië. Het Chinese hartland beslaat het vruchtbare gebied tussen de Stille Oceaan ten oosten, de tropische gebieden van Zuidoost-Azië ten zuiden, en de grote gebergtegordels, steppen, taiga en woestijnen van Centraal-Azië en Siberië ten westen en noorden. Chinezen wonen tegenwoordig verspreid over alle delen van de wereld.

Ongeveer 1,4 miljard Chinezen leven in de Volksrepubliek China, dat daarmee qua inwoners het grootste land ter wereld is. Andere belangrijke populaties bevinden zich in Taiwan, Singapore en andere gebieden in Zuidoost-Azië, evenals minderheden in andere Aziatische en westerse landen, sommigen in zogenaamde Chinatowns, stadswijken waar veel Chinese migranten samenwonen.

Talen China

Hoofdstad China

Beijing

Aantal inwoners

1,4 miljard inwoners (2017)

Religie China

In China hebben zich van oudsher de volgende religies en filosofieën ontwikkeld c.q. gevestigd:

  • Voorouderverering
  • Taoïsme
  • Confucianisme
  • Boeddhisme
  • Islam

De traditionele Chinese godsdienst is in feite een mengeling van de eerste vier hierboven genoemde tradities. Daarnaast kent China ook belijders van het christendom.

Tolk Mandarijn nodig?

Voor een professionele, gekwalificeerde tolk Mandarijn hoeft je niet verder te zoeken. Met meer dan 40 jaar ervaring, 1500 tolken en een pakket dat zich uitstrekt over 200 verschillende talen én culturen, ben je aan het juiste adres.

Heb je een vraag?

Kijk eerst bij onze veelgestelde vragen.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil je een offerte opvragen?