TVCN TVCN
Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

China

Talen China

Hoofdstad China

Beijing

Aantal inwoners

+ 1 miljard

Religie China

  • 5 op de 100 Chinezen is gelovig
  • 95 op de 100 Chinezen is niet gelovig

China is de benaming voor een groot cultuurgebied met een zeer lange geschiedenis, een oude beschaving en een staat in Oost-Azië.

Sinds de Chinese Burgeroorlog bestaat China uit twee verschillende republieken:

Vlag van China Volksrepubliek China (gewoonlijk China genoemd) omvat het vasteland van China en de speciale bestuurlijke regio’s Hongkong en Macau. Deze beide laatste regio’s werden in 1997 respectievelijk 1999 weer deel van China. Hongkong was daarvoor een Britse kolonie en Macau een Portugese kolonie.
Vlag van Taiwan Republiek China (gewoonlijk Taiwan genoemd) is de voortzetting van de republiek die voor de Chinese Burgeroorlog een groot deel van het Chinese vasteland besloeg, maar nu nog slechts bestaat uit het eiland Taiwan en enkele kleinere eilanden, waaronder de Pescadores en verder ook nog de Matsu-archipel en Quemoy (inclusief Wuciou) die beide vlak voor de kust van de Volksrepubliek liggen.

Tolk Chinees nodig?

Voor een professionele, gekwalificeerde tolk  hoeft je niet verder te zoeken. Met meer dan 40 jaar ervaring, 1500 tolken en een pakket dat zich uitstrekt over 190 verschillende talen én culturen, ben je aan het juiste adres.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil je een offerte opvragen?