Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Talen en informatie over Bangladesh

Bangladesh, officieel de Volksrepubliek Bangladesh, is een land in Zuid-Azië. Het land wordt aan drie zijden begrensd door India, maar heeft in het zuidoosten ook een stuk grens met Myanmar. In het zuiden heeft Bangladesh een kustlijn aan de Golf van Bengalen. Het land bestaat voornamelijk uit de delta van de rivieren de Ganges en Brahmaputra. Bangladesh is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld.

Het land vormt de oostelijke helft van het gebied dat Bengalen genoemd wordt, en voor de deling van Brits-Indië in 1947 een politiek geheel vormde. De westelijke helft is tegenwoordig de Indiase deelstaat West-Bengalen.

Talen Bangladesh

Hoofdstad Bangladesh

Dhaka

Aantal inwoners

157,8 miljoen inwoners (2017)

Religie Bangladesh

De belangrijkste religie is de islam die door 85 tot 90% van de bevolking beleden wordt. De meesten van hen zijn soennieten. Daarnaast komen enkele sjiitische groeperingen voor. In 1988 werd de islam tot staatsgodsdienst verklaard.

Het hindoeïsme is met 8 tot 12% de andere grote godsdienst. Er zijn ook kleine groepen boeddhisten, christenen (voornamelijk katholieken) en animisten.

Tolk Bengaals nodig?

Voor een professionele, gekwalificeerde tolk Bengaals hoeft je niet verder te zoeken. Met meer dan 40 jaar ervaring, 1500 tolken en een pakket dat zich uitstrekt over 200 verschillende talen én culturen, ben je aan het juiste adres.

Heb je een vraag?

Kijk eerst bij onze veelgestelde vragen.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil een offerte opvragen?