Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Talen en informatie over Bahrein

Bahrein, officieel het Koninkrijk Bahrein, is een relatief kleine eilandstaat in de Perzische Golf. Het is een archipel met 33 eilanden, gelegen voor de kust van Saoedi-Arabië. In het zuidoosten ligt het schiereiland Qatar en aan de overkant van de Golf ligt buurland Iran. Als centraal gelegen golfstaat vervult Bahrein een belangrijke economische en financiële positie binnen de oliewereld.

De naam Bahrayn betekent letterlijk twee zeeën in het Arabisch. Bahrein werd op 16 december 1971 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Het koninkrijk is militair zeer belangrijk als standplaats en steunpunt van de Amerikaanse vijfde vloot in Perzische Golf. De hoofdstad Manama fungeert als centrum van de Amerikaanse marine in de regio.

Het land behoort tot de Arabische Liga.

Talen Bahrein

Hoofdstad Bahrein

Manama

Aantal inwoners

1,4 miljoen inwoners (2017)

Religie Bahrein

Ongeveer 82% van de bevolking is islamitisch (daarvan zijn 60% sjiieten en 40% soennieten). De regerende familie en veel van de rijkere en meer invloedrijke Bahreini zijn soennieten. Consumptie en/of invoeren van alcohol en varkensvlees is strafbaar. Verkoop en consumptie van alcohol en varkensvlees worden echter in luxehotels getolereerd.

8% van de bevolking is christen.

Tolk Arabisch Golfstaten nodig?

Voor een professionele, gekwalificeerde tolk Arabisch Golfstaten hoeft je niet verder te zoeken. Met meer dan 40 jaar ervaring, 1500 tolken en een pakket dat zich uitstrekt over 200 verschillende talen én culturen, ben je aan het juiste adres.

Heb je een vraag?

Kijk eerst bij onze veelgestelde vragen.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of wil een offerte opvragen?