Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Cultuurworkshop? Verzorgd door cultuurspecialisten - TVcN

TVcN is dé cultuurcoach van Nederland. Wij helpen jou bij interculturele communicatie en lossen cultuurverschillen op. Bekijk de culturele workshops.

Meer informatie Stel een vraag

Of bel ons op 088 255 52 22

Los cultuurverschillen op met culturele workshops van specialisten

Omgaan met cultuurverschillen

Je krijgt inzicht in waarden, normen en de achtergronden van meerdere culturen. Dit zorgt ervoor dat je culturele sensitiviteit ontwikkelt en de verschillen beter begrijpt.

Werk verloopt soepeler

In de cultuur workshops, lezingen en gesprekken krijg je praktijkvoorbeelden. Door de herkenning van de cultuur verschillen in je dagelijkse werk ervaar je dat de uitvoering makkelijker en soepeler verloopt op de werkvloer

Interculturele communicatie gaat makkelijker

Onze cultuurspecialisten delen hun persoonlijke verhalen en ervaringen. Daarnaast zijn ze tweetalig, dit bevordert de interculturele communicatie en zorgt ervoor dat je elkaar leert begrijpen.

Zo los je de cultuurverschillen op

Workshops over andere culturen

Een interactieve workshop van 2 of 3 uur. De workshop is geschikt voor groepen van 8 tot 12 deelnemers. Je krijgt praktische cultuurtips en je test je ...

 • Praktische tips
 • Interactieve workshop
 • Persoonlijke verhalen en ervaringen
 • Cultuurspecialisten met culturele achtergrond
Lees meer

Workshop 'Hollandse nieuwe'

Door het volgen van de workshop krijg je goed inzicht in de Nederlandse cultuur. Ook geven we de nieuwkomers praktische tips die helpen ...

 • Praktische tips
 • Inleving in de doelgroep
 • Communicatie in eigen taal
 • Persoonlijke verhalen en ervaringen
Lees meer

Cultuuradvies

Wij bieden voor cultuur gerelateerde vraagstukken consulten aan. De specialist gebruikt zijn/haarachtergronden werkervaringen, zorgt voor cultuurbemiddeling en geeft advies. Zo kom je ...

 • Telefonisch of op locatie
 • Cultuurspecialisten in elke taal
 • Cultuur en taaloplossingen op maat
 • Specifieke kennis door achtergrond en ervaringen
lees meer

Cultuurlezingen

Onze cultuurspecialisten vertellen in een uur over zijn/haar cultuur en de cultuurverschillen in vergelijking met Nederland. Door middel van een modulaire opbouw ...

 • Op maat te verkrijgen
 • Kwetsbaar en krachtig
 • Leerzaam en informatief
 • Persoonlijke verhalen en ervaringen
Lees meer

Uitdagingen met cultuurverschillen

Wat is voor een Arabische of Eritrese patiënt goede zorg?

Hoe kan ik mijn medewerkers bewust maken van de verschillen in zorg in onze cultuur in vergelijking met de Eritrese en Arabische cultuur? Zodat we onze patiënten beter begrijpen en de zorg daarop kunnen aanpassen?

Wat is de Nederlandse cultuur?

Hoe zorg ik ervoor dat de statushouders bij onze gemeente de Nederlandse cultuur begrijpen? Zodat het duidelijk is wat er van ze wordt verwacht?

Communicatie met buitenlandse klanten loopt stroef

Hoe zorg ik dat de communicatie tussen onze medewerkers en buitenlandse klanten eindelijk soepel verloopt en we mooie resultaten gaan behalen?

Weinig tijd

Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers bewust worden van cultuurverschillen in een bepaalde cultuur zonder dat dit al te veel tijd kost?

Workshop andere culturen

De cultuurworkshops over andere culturen, Hierin nemen wij je mee op een reis over verschillende culturen. Door het volgen van de workshop krijg je goed inzicht in hun zorg waardoor je de achtergronden beter begrijpt. Zo leer je over het contact met je patiënt waardoor je goed en cultuursensitief kan handelen.

Workshop Nederlandse cultuur

De Nederlandse cultuurworkshop ‘Hollandse Nieuwe’. We geven de nieuwkomers uitleg en praktische tips. Hierdoor krijgen ze een goed beeld van de Nederlandse cultuur en hulp bij een vlotte integratie.

Cultuuradvies

Advies van de cultuurconsultant. Hij of zij weet van de gevraagde cultuur, kijkt mee naar de bedrijfsdoelen en geeft direct feedback voor een oplossing.

Cultuurlezing

De cultuurlezing. De cultuurspecialist geeft binnen een uur aan een grote groep mensen een goed inzicht van een cultuur. Na afloop zijn de deelnemers zich bewust van deze verschillen. Ook krijgen ze tips die ze in de praktijk kunnen toepassen.

Dronten krijgt Poolse cultuurlezing

Dinsdag 4 juni hebben 65 medewerkers van de gemeente Dronten een cultuurlezing gehad over de Poolse cultuur. Elkaar verstaan in de eigen taal los je makkelijk op met een tolk. Maar wat moet je doen als je elkaars cultuurachtergrond niet begrijpt? Waarom drinken sommige Polen op straat? Waarom zeggen veel Polen bijvoorbeeld op alles ‘ja’? Allemaal vragen. Ruben van der Mooren, Poolse cultuurspecialist legt het uit in de lezing. Een paar highlights.

 

Cultuurworkshop voor gemeente Oisterwijk

Na de workshop bij de gemeente Oisterwijk gaf Robert Rijkers feedback. “ Tijdens de training is vooral veel detailinformatie gegeven over de achtergronden van de Arabische en Eritrese cultuur. De sociaal domein professionals kregen concrete handvatten voor duidelijke communicatie met de statushouders. Ook kregen zij meer inzicht in wat wel en wat juist niet werkt op het gebied van participatie. Vooral het begrip en bewustzijn van de andere cultuur leidt tot meer maatwerk in onze dienstverlening. Zoveel mogelijk rekening houden met de persoonlijke omstandigheden van de statushouders. Bij de gemeente Oisterwijk staat dit hoog in het vaandel. De cultuurworkshop van TVcN heeft daar goed bij geholpen.” 

Vragen?
Stel ze aan Rianne

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag over cultuurdiensten?