Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Cultuurverschillen? Cultuurspecialisten van TVcN

Communiceren is meer dan taal alleen. De achtergrond, gebruiken en gewoonten van een cultuur zijn zeker zo belangrijk. Maar dan moet je ze wel weten en herkennen. Hulp nodig? Onze cultuurspecialisten staan voor je klaar.

Meer informatie Stel een vraag

Of bel ons op 088 255 52 22

Voordelen met cultuuroplossingen

Verschillen verdwijnen sneller

Je krijgt kennis over waarden, normen en referentiekaders van meerdere culturen. Dit zorgt ervoor dat verschillen worden weggenomen.

Werk verloopt soepeler

In de workshops, lezingen en gesprekken krijg je casussen en praktijkvoorbeelden. Door de herkenning in je dagelijkse werk ervaar je dat de uitvoering makkelijker en soepeler verloopt.

Communicatie gaat makkelijker

Onze cultuurspecialisten delen hun persoonlijke verhalen en ervaringen. Daarnaast zijn ze tweetalig, dit bevordert de communicatie en zorgt ervoor dat je elkaar echt leert begrijpen.

Cultuurdiensten

Workshop: 'Van Baklava tot Stroopwafel'

Een interactieve workshop van 2 of 3 uur. De workshop is geschikt voor groepen van 8 tot 12 deelnemers. Je krijgt cultuuradvies en testen je kennis met ...

 • Praktische tips
 • Interactieve workshop
 • Persoonlijke verhalen en ervaringen
 • Cultuurspecialisten met culturele achtergrond
Lees meer

Lezingen

Onze cultuurspecialisten vertellen in een uur over zijn/haar cultuur en de cultuurverschillen in vergelijking met Nederland. Door middel van een modulaire opbouw ...

 • Op maat te verkrijgen
 • Kwetsbaar en krachtig
 • Leerzaam en informatief
 • Persoonlijke verhalen en ervaringen
Lees meer

Cultuuradvies

Wij bieden voor cultuur gerelateerde vraagstukken consulten aan. De specialist gebruikt zijn/haarachtergronden werkervaringen, zorgt voor cultuurbemiddeling en geeft advies. Zo kom je ...

 • Telefonisch of op locatie
 • Cultuurspecialisten in elke taal
 • Cultuur en taaloplossingen op maat
 • Specifieke kennis door achtergrond en ervaringen
lees meer

Workshop 'Hollandse nieuwe'

Door het volgen van de workshop krijg je goed inzicht in de Nederlandse cultuur. Ook geven we de doelgroep praktische tips die helpen ...

 • Praktische tips
 • Inleving in de doelgroep
 • Communicatie in eigen taal
 • Persoonlijke verhalen en ervaringen
Lees meer

Workshop: 'Wel eens een Pool ontmoet?'

Een interactieve workshop van 2 of 3 uur. De workshop is geschikt voor groepen van 8 tot 12 deelnemers. Je krijgt cultuuradvies en testen je kennis met ...

 • Praktische tips
 • Interactieve workshop
 • Persoonlijke verhalen en ervaringen
 • Cultuurspecialisten met culturele achtergrond
Lees meer

Uitdagingen met cultuurverschillen

Wat is voor een Arabische of Eritrese patiënt goede zorg?

Hoe kan ik mijn medewerkers bewust maken van de verschillen in zorg in onze cultuur in vergelijking met de Eritrese en Arabische cultuur? Zodat we onze patiënten beter begrijpen en de zorg daarop kunnen aanpassen?

Wat is de Nederlandse cultuur?

Hoe zorg ik ervoor dat de statushouders bij onze gemeente de Nederlandse cultuur begrijpen? Zodat het duidelijk is wat er van ze wordt verwacht?

Communicatie met buitenlandse klanten loopt stroef

Hoe zorg ik dat de communicatie tussen onze medewerkers en buitenlandse klanten eindelijk eens soepel verloopt en we mooie resultaten gaan behalen?

Weinig tijd

Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers bewust worden van cultuurverschillen in een bepaalde cultuur zonder dat dit al te veel tijd kost?

Workshop andere culturen

De cultuurworkshop “Van Baklava tot Stroopwafel”. Hierin nemen wij je mee op een reis over de deze culturen. Door het volgen van de workshop krijg je goed inzicht in hun zorgculturen waardoor je de achtergronden beter begrijpt. Zo leer je ook over het contact met de patiënt waardoor je beter en bewuster kan handelen.

Workshop Nederlandse cultuur

De Nederlandse cultuurworkshop ‘Hollandse Nieuwe’. We geven de statushouders uitleg en praktische tips. Hierdoor krijgen ze een goed beeld van de Nederlandse cultuur en helpt bij een vlotte integratie.

Cultuuradvies

Advies van de cultuurconsultant. Hij of zij weet alles van de gevraagde cultuur, kijkt mee naar de bedrijfsdoelen en geeft direct feedback voor een oplossing.

Cultuurlezing

De cultuurlezing. De cultuurspecialist geeft binnen een uur aan een grote groep mensen een goed inzicht van een cultuur. Na afloop zijn ze zich bewust van deze verschillen. Ook krijgen ze tips die je in de praktijk kan toepassen.

Cultuurworkshop voor gemeente Oisterwijk

 

Na de workshop bij de gemeente Oisterwijk gaf Robert Rijkers feedback. “ Tijdens de training is vooral veel detailinformatie gegeven over de achtergronden van de Arabische en Eritrese cultuur. De sociaal domein professionals kregen concrete handvatten voor duidelijke communicatie met de statushouders. Ook kregen zij meer inzicht in wat wel en wat juist niet werkt op het gebied van participatie. Vooral het begrip en bewustzijn van de andere cultuur leidt tot meer maatwerk in onze dienstverlening. Zoveel mogelijk rekening houden met de persoonlijke omstandigheden van de statushouders. Bij de gemeente Oisterwijk staat dit hoog in het vaandel. De cultuurworkshop van TVcN heeft daar goed bij geholpen.” 

Samen maken wij het verschil. De gemeente Uden en TVcN

 

Thelma van den Akker, Uden: “De eerste inspiratie sessie na de vakantie werd verzorgd door IInaz Azad van TVcN met de titel: van Baklava tot Stroopwafel. IInaz vertelde haar persoonlijke verhaal aan 60 collega’s van de afdeling MO. Ze vertelde over leven in Iran, de vlucht uit Iran en haar nieuwe leven in Nederland. Bovenal, de verschillen en de overeenkomsten van beide landen en culturen en wat zij ervan geleerd heeft. De conclusies die we mochten trekken? Verschillende! De meest belangrijke: binnen de organisatie zijn er ook verschillende culturen!

Thelma van den Akker sluit af:  “ Met het verhaal van IInaz is opnieuw een aantal van onze doelstellingen voelbaarder geworden. Naast de klant in plaats van er tegenover; voldoende oog hebben voor mensen die niet zelfredzaam zijn, ik kan verschil maken!” 

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een vraag of informatie nodig over cultuurdiensten?