Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Wist je dat… deze woorden naar mensen zijn vernoemd?

Gewone woorden die wij kennen en misschien zelfs wel eens gebruiken, zijn veelal een eponiem… Een eponiem is de naam van een persoon, echt of fictief, die wordt gebruikt om een bepaald object of een bepaalde activiteit aan te duiden. De volgende tien woorden of namen die voor ons zo bekend zijn, blijken naar iemand te zijn vernoemd.

Saxofoon

We hoeven niet uit te leggen wat een saxofoon is. Maar waar komt deze naam vandaan? De saxofoon is vernoemd naar zijn uitvinder, een Belgische muziekinstrumentontwerper genaamd Adolphe Sax.

Nicotine

Nicotine is een alkaloïde gif dat voorkomt in tabak en wordt gebruikt in de geneeskunde en als insecticide. Jean Nicot, een Franse ambassadeur in Portugal, bracht in 1559 tabaksplanten mee van Portugal naar Frankrijk, waar ze oorspronkelijk werden aangeprezen voor hun vermeende geneeskrachtige werking. De plant, en later de molecuul, werden vernoemd naar Nicot.

Mausoleum

Een mausoleum is een grote grafkamer boven de grond. Het woord komt van Maussollos, een Perzische satraap van Carië die heerste van 377 tot 353 voor Christus. Zijn residentie was Halicarnassus (tegenwoordig Bodrum), waar zich ook zijn bekende Mausoleum (een van de zeven wereldwonderen) bevond. Hiervan is het bekende woord voor graftombe ‘mausoleum’ afkomstig.

Chauvinisme

Chauvinisme is een overdreven vorm van patriottisme. Het gaat hierbij om het ophemelen van het eigen land, volk, taal of regio. De term verwijst naar de soldaat Nicolas Chauvin. Diens absolute toewijding aan Napoleon werd in het Franse volkstoneel van de vroege 19e eeuw regelmatig bespot, waardoor hij een semimythische status kreeg.

Cyrillisch

Een alfabet dat van het Griekse alfabet is afgeleid en dat nog in zes Slavische talen gebruikt wordt: Russisch, Oekraïens, Wit-Russisch, Servisch, Macedonisch en Bulgaars. Cyrillus was een 9e-eeuwse missionaris die hielp met het bedenken van een schrift om de Bijbel te vertalen in de talen van de Slavische volkeren.

Fuchsia

Een naam die wij kennen als plant of kleur. De bloeiende plant kreeg in de late jaren 1600 zijn naam door zijn ontdekker Charles Plumier, ter ere van de botanicus uit de eeuw ervoor: Leonhart Fuchs.

Uzi

Een uzi is een machinepistool dat is ontworpen in Israël en daar ook wordt geproduceerd. Dit krachtige wapen is in de 40’er jaren van de vorige eeuw ontworpen door Majoor Uziel Gal.

Braille

Braille is een speciaal voor blinden ontwikkeld lees- en schrijfalfabet. De Fransman Louis Braille (1809-1852) werd op driejarige leeftijd blind en ontwikkelde en perfectioneerde dit schrift tot het in 1829 als bruikbare methode gebruikt kon worden op het Parijse blindeninstituut waar hij verbleef. Pas in 1854 werd het echter officieel als alfabet geaccepteerd. Het Nederlandse braille is sinds 1947 de standaard in zowel Nederland als Vlaanderen.

Diesel

Diesel is algemeen bekend als een brandstof voor auto’s. De ontwikkeling van de dieselmotor, een belangrijke technische uitvinding, was het werk van Rudolf Diesel in de late 19e eeuw.

Bougainville

Wie kent deze weelderig groeiende en bloeiende planten die in de warmere landen veelal te zien zijn niet? De plant werd officieel ontdekt door en vernoemd naar Louis Anton de Bougainville, een 18e-eeuwse ontdekkingsreiziger.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je ook wel eens moeite om de woorden van een ander te begrijpen?