Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Top 10 bijzondere culturen

Het is bijna zover. De zomervakantie komt eraan. En wat zijn je plannen? Blijf je thuis, ga je met de tent naar Drenthe? Of zoek je het verderop?

Bij TVcN zijn we bezig met het begrijpen van andere culturen die we in het dagelijks leven tegenkomen. Onder andere de Poolse, Arabische en Eritrese cultuur. Met de hulp van onze cultuurconsultants delen we onze kennis door het geven van workshops, lezingen en advies op maat. Zodat je na afloop de andere cultuur beter begrijpt.

Heb je zin in het ontdekken van nog meer bijzondere culturen? Ook op je vakantie of reis? Laat je dan inspireren door de top 10 meest bijzondere culturen in de wereld.

10. Maori – Nieuw-Zeeland

Wat de Aboriginals voor Australië zijn, zijn de Polynesische Maori’s voor Nieuw-Zeeland. Groot verschil is dat de Maori’s al sinds de negentiende eeuw gelijke rechten hebben als de Europeanen. De oorspronkelijke Maori cultuur en taal vind je vooral rond Rotorua op het Noordereiland. Daar krijg je de welkomstgroet Kia Ora en zie je de rituele krijgsdans, de Haka. Deze dans ken je vast van het Nieuw-Zeelandse rugbyteam.

9. Langnekstammen – Thailand

Nee, geen dikke nekken wonen in het grensgebied tussen Myanmar en Thailand, maar lange nekken. Vrouwelijke leden van de Karen stam, gevlucht uit het voormalige Birma, dragen van jongs af aan geleidelijk steeds meer ringen om hun nek, die zo oprekt. Het is een prominent teken van vrouwelijke schoonheid en de ‘giraffevrouwen’ dragen ze met trots.

 8. De Iban Batang Ai – Maleisië

Batang Ai National Park in Maleisië ligt verborgen in de onherbergzame jungle van Sarawak in Borneo, grenzend aan West-Kalimantan. Dit is het gebied van de ooit zeer gevreesde koppensnellersstam Iban. Deze nu zo vriendelijke stam leert je graag blaaspijp schieten voor de jacht en leert je over de tientallen medicinale planten.

7. Sadhu’s – Nepal

De Sadhu’s zijn een opvallende verschijning in het straatbeeld van Kathmandu. Deze rondtrekkende ‘holy men’ zien er woest uit met hun lange haren, felgekleurde oranje gewaden en met as beschilderde gezichten. Sadhu betekent vrij vertaald ‘goed mens’. Zij willen het vierde en laatste Hindoe-doel bereiken, namelijk Moksha: opgaan in een goddelijk niet-zijn. Dit doen ze door vasten, meditatie en zelfs lichamelijke zelfkastijding. Sommige Sadhu’s staan jarenlang op één been.

6. Aboriginals bij Uluru – Australië

Uluru, ‘plaats die schaduwen opwerpt’, oftewel Ayers Rock. Voor de Anangu Aboriginals in Australië is dit een zeer heilige en spirituele plek, waar de geesten van hun voorouders wonen. De Anangu’s hebben het voor het zeggen in dit nationale park. Maak eens een wandeling met een Aboriginal gids, die vertelt over de legendes.

5. Uros Indianen, Titicacameer – Peru

Riet, riet en nog eens riet. De kunstmatige Uros eilanden op het Titicacameer zijn gemaakt van riet en te bereiken vanuit Puno in Peru. Ook de boten en de hutten van de Uros indianen zijn gemaakt van… je raadt het al, riet. Een deel van deze indianen leeft in afzondering, het andere deel ziet toeristen als bron van inkomsten.

4. Bergstammen bij Sapa – Vietnam

In het Noordwestelijk grensgebied van Vietnam en China ligt het bergstadje Sapa. Hier leven etnische bergstammen zoals de ‘zwarte’ H’mong en de ‘rode’ Dao. De in het zwart geklede H’mong herken je aan hun typische klederdracht, prachtige borduursels, versierde hoofddeksels en zwartgemaakte tanden(!). De Dao’s vallen juist weer op door hun rode borduursels.

3. Himba stam – Namibië

De okerrode Himba’s leven in het dorre noordwesten van Namibië. Hun uiterlijk en gebruiken zijn zeer markant. Wij wassen ons met zeep en shampoo. De Himba-vrouwen smeren zich juist in met een mengeling van kruiden, as, oker en vet. Ook de kleien dreadlocks zijn een kunstwerk. De mannen hoeden de geiten, terwijl de vrouwen de compound runnen. Polygamie is hier doodgewoon.

2. Emberá indianen – Panama

De Emberá indianen leven in het regenwoud van Chagres National Park. Met de opbrengst van de toeristen houden zij hun cultuur en manier van leven in stand. Ze leven volgens eeuwenoude tradities en gewoontes. Bijzonder is hun traditionele kolibriedans.

1. Dodencultuur, Sulawesi – Indonesië

In het centrum van Sulawesi ligt Torajaland met traditioneel kleurrijke huizen, tongkahan, midden tussen rijstvelden en bergen. Hier wonen de Torajanesen, ‘mensen van de bergen’. De meeste zijn tot het christendom bekeerd. Toch houden ze oude tradities in stand waaronder de dodencultuur: rotsgraven met houten tau tau-poppen en kisten met de beenderen van voorouders.

Heb jij een andere cultuur die bovenaan je lijst staat? Laat het ons weten en mail naar marketing@tvcn.nl. Dan staat jouw cultuur straks ook op de lijst.

 

 

Stuur je vraag
naar Nicky

Marketing/Copywriter/Content management 0646933430 Whatsapp Mail

Heb jij een andere cultuur die bovenaan je lijst staat?