Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Tips voor het leren van een nieuwe taal

Taal is mooi! Het geeft ons immers de mogelijkheid om met elkaar te communiceren. Bovendien komen we tegenwoordig met veel andere talen in aanraking door het internet en omdat we meer en meer reizen, al dan niet privé of beroepsmatig. Het is dan ook een goede optie om tenminste één vreemde taal, maar nog liever meerdere vreemde talen te beheersen.

Het leren van een nieuwe taal kost echter wel tijd en toewijding, en voor de één is het moeilijker dan voor de ander. Wil je, om welke reden dan ook, een nieuwe taal leren? Met de volgende tips in het achterhoofd wordt het leren van een nieuwe taal, ongeacht jouw taalgevoel, een stuk gemakkelijker!

Luisteren

Goed kunnen luisteren is essentieel wanneer je een nieuwe taal wilt leren. Bedenk maar eens hoe een baby naar je staart wanneer je praat en hij of zij probeert de geluiden die je maakt na te bootsen. Je moet dezelfde focus en bereidheid hebben om te leren. Taaluitwisseling is alleen mogelijk wanneer iemand bereid is om te luisteren. Het zal je helpen een nieuwe woordenschat te ontwikkelen en de structuur van de taal te leren.

Cultuurnieuwsgierig

Nieuwsgierigheid en instelling zijn belangrijke factoren in je vooruitgang bij het leren van een nieuwe taal. Wanneer je bijvoorbeeld Frans wilt leren maar niet geïnteresseerd bent in de verschillende aspecten van de Franse cultuur, zal het leren van de taal een grotere uitdaging zijn. Onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die cultuurnieuwsgierig zijn, meer ontvankelijk zijn voor de taal.

Methodes

Vertrouwen op een enkele methode is niet genoeg wanneer je een nieuwe taal wilt leren. Je kunt uit boeken leren, maar het gaat nog sneller als je in de betreffende taal met native speakers spreekt, (online) kranten leest, naar video’s, tv-programma’s en films kijkt en naar muziek luistert. Door verschillende methodes toe te passen, zul je meer vaardigheden verwerven die je nodig hebt om de nieuwe taal goed te beheersen.

Geduld

Heb geduld! Wees je ervan bewust dat je een nieuwe taal niet in een vloek en een zucht kunt leren. Rome is ook niet in één dag gebouwd. Probeer elke dag een aantal nieuwe woorden en nieuwe regels van de betreffende taal te leren.

Angst

Wees niet bang en terughoudend. Het is niet erg om fouten te maken. Elke vorm van negativiteit zal vertragend werken bij het leren van een vreemde taal. Er zal enorm veel op je af komen en dat kan nogal overweldigend zijn. Maar als je eenmaal de juiste middelen (zoals eerder genoemd) weet aan te boren en dagelijks oefent, gaat het uiteindelijk vanzelf en maak je steeds minder fouten.

Extra tips

 • Zoek naar social media groepen/netwerken in de taal die je wilt leren en probeer actief deel te nemen.
 • Probeer de uitdagingen waar je mee te maken hebt te overwinnen door gebruik te maken van alle beschikbare middelen die er zijn: contacten, boeken, internet, video’s, televisie, social media etc.
 • Experts moedigen aan om op zoek te gaan naar (pen)vrienden in de taal die je wilt leren. Social media is hiervoor uitermate geschikt.
 • Als je op zoek gaat naar een taalcursus of een online taalgemeenschap, kijk dan of je de mogelijkheden krijgt te oefenen in luisteren, schrijven, lezen en spreken.
 • Wanneer je met mensen online of live communiceert, schroom dan niet om aan te geven dat je de taal nog aan het leren bent en mogelijk fouten maakt. Het is zelfs raadzaam jouw gesprekspartner(s) te vragen om je te verbeteren (met uitleg) wanneer je een fout maakt. Je zult de taal hierdoor alleen maar sneller beheersen!

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Meer weten over een specifieke taal?