Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

  1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
  2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
  3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
  4. Een instructiebandje wordt gestart.
  5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
  6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

  1. Bel 088 255 52 22.
  2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
  3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
  4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
  5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Rond de wereld taalquiz

Ben je goed in talen? En zo ja, weet je dan welk land de hoogste taalkundige verscheidenheid heeft? Of wanneer je ‘namaste’ tegen iemand zegt? Of in welke taal ‘cerveza’ bier betekent? Of wil je juist wat meer over talen leren? Test nu jouw taalkennis met deze quiz!

1. Wanneer zeg je ‘namaste’ tegen iemand?
a. Wanneer je iemand zijn huis verlaat
b. Wanneer je iemand begroet
c. Als je met rust gelaten wilt worden
d. Als je het eens bent met wat iemand zegt

2. Je ziet in een land een 8-hoekig (7 zijden) stopbord met daarop de woorden ‘stop’ en ‘arrêt’. In welk land ben je?
a. Frankrijk
b. Kameroen
c. België
d. Canada

3. In welk land betekent ‘cerveza’ bier?
a. Spanje
b. Tsjechië
c. Brazilië
d. Italië

4. Welk land heeft de hoogste taalkundige verscheidenheid met een geschat aantal van 820 gesproken talen?
a. India
b. Nigeria
c. Papoea-Nieuw-Guinea
d. China

5. Wat is er bijzonder aan een aantal geldautomaten van de Vaticaanse Bank?
a. Je kunt Latijn als taal selecteren
b. De Spaanse audio optie maakt gebruik van de stem van de Paus
c. Terwijl je op je geld wacht, hoor je een gebed in de door jou gekozen taal
d. Je krijgt geld in zilverstukken

6. In een café in Rome mors je een drankje op iemand. Je biedt je excuses aan en je krijgt als antwoord: “Ti rifaccio la dentatura.” Moet je je zorgen maken?
a. Ja, er is je zojuist verteld dat je tanden worden herschikt
b. Nee, er is je zojuist verteld dat je een mooie lach hebt

7. In welk land gebruikt de lokale bevolking de zin “niet mijn circus, niet mijn apen” wanneer zij ‘niet mijn probleem’ bedoelen?
a. Polen
b. Marokko
c. Ghana
d. Brazilië

8. Welke van deze landen erkent Russisch niet als officiële taal?
a. Belarus
b. Roemenië
c. Kazachstan
d. Tadzjikistan

9. Hakuna matata, wat ‘geen zorgen’ betekent, is over de hele wereld een populaire uitdrukking afkomstig uit de film The Lion King. Maar uit welke taal komt deze uitdrukking?
a. Igbo
b. Swahili
c. Afrikaans
d. Yoruba

10. Wat is de derde meest gesproken taal in de Verenigde Staten?
a. Cherokee
b. Vietnamees
c. Italiaans
d. Chinees

11. In welke regio kun je een kolonie van Welsh-sprekers vinden?
a. Patagonië
b. Nieuw-Zuid-Wales
c. De Canadese Rocky Mountains
d. De Zwitserse Alpen

12. “Zelfde, zelfde maar anders” is een veel voorkomende uitdrukking wat ‘vergelijkbaar’ betekent. Maar in welk land?
a. India
b. China
c. Thailand
d. Peru

Antwoorden:
1.a | 2.d | 3.a | 4.c | 5.a | 6.a | 7.a | 8.b | 9.b | 10.d | 11.b | 12.c

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Meer weten over talen?