Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Onze tolkenhelden in Griekenland

Het is april 2018 en we ontvangen een bijzondere opdracht van Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V). Nederland heeft de taak om 6 maanden tolkenhulp te bieden aan de vluchtelingen in de kampen op Lesbos, Evros en Chios. En daar zijn  tolken voor nodig in de talen Arabisch en Urdu.

Honderden tolken

Naast de tolken professie wordt er buitenlandervaring, doorzettingsvermogen, stressbestendigheid en aanpassingsvermogen verwacht. Honderden tolken melden zich aan bij TVcN. Uit al deze aanmeldingen selecteren we elf tolken. Hun taak is het drie weken registeren en identificeren van de vluchtelingen in Griekenland. Daarna weer drie weken naar huis. Zes periodes op en af.

Intervisie Ris project Griekenland: ‘Get together’

Op 17 januari nodigden we de ‘Griekenland’ tolken uit voor de evaluatie en intervisie van het project. Na de maaltijd starten we met een mooi compliment van Eirini Logotheti (vluchtelingenkamp Fylakio):

Regarding the presence of Dutch interpreters we are pleased by their cooperation and i would like, as a director, the interpreters to continue working for us for a longer period as they are necessary for the identification procedure.”

Eerste reactie van de tolken

Na het compliment van de directrice van Fylakio, vragen we de tolken hoe ze het bijzondere project hebben ervaren. Enkele reacties:

 • Waardevolle ervaring. Daarna bekijk je je leven anders.
 • Grieken hebben het ook niet makkelijk maar leven hun leven, positief.
 • Slangen, hitte en chaos.
 • Door de hulp van de Grieken is veel opgelost. Ze zijn aardig en gastvrij
 • We hebben veel voor elkaar geregeld. Elkaar opgevangen.

Feedback

Daarna voedden de tolken ons met verhalen over onder andere de kampen, de vluchtelingen, de huisvesting, hygiëne ( vooral het ontbreken ervan), agressie, veiligheid, improvisatie, onderlinge steun en uitdagende situaties.

Aan het einde van de avond gingen we met een rugzak vol ontroerende verhalen, kritische aandachtspunten en complimenten naar huis.

Bedankt

Wat een kanjers en helden zijn onze Griekenland tolken! Tolken, hartelijk dank voor jullie geweldige inzet in de vluchtelingenkampen, jullie openheid, tips en het delen van jullie waardevolle ervaringen.

Stuur je vraag
naar Nicky

Marketing/Copywriter/Content management 0646933430 Whatsapp Mail

Stel je vragen aan Nicky Klomp