Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Leer een taal met behulp van muziek

Een taal leren kun je op verscheidene manieren doen. Een volledige taalopleiding, een thuiscursus, basisconversatie met behulp van geluidsbestanden, zelfstudie aan de hand van boeken, door regelmatig te communiceren met anderstalige (online) vrienden of zelfs door een aantal maanden in een ander land te gaan wonen en werken. Het kan echter ook met muziek!

Bronnen in overvloed

Muziek is in overvloed beschikbaar en veelal ook nog gratis. Welke taal je ook wilt leren, via het internet beschik je over duizenden muzikale bronnen die je verder kunnen helpen. YouTube, iTunes, Spotify en ontelbare online radiostations. Vind je een bepaald nummer mooi? Zoek dan op internet naar de songtekst (lyrics); nagenoeg elke songtekst is te vinden. Er zijn zelfs websites die naast de songtekst in de originele taal, ook de Nederlandse vertaling geven.

Herhaling

Nagenoeg elke song met zang heeft een refrein dat zich herhaalt, en deze herhaling helpt ons geheugen. Wanneer je een taal leert en over een bepaalde periode herhaaldelijk wordt blootgesteld aan deze taal, wordt dit opgeslagen in ons langetermijngeheugen en kunnen wij dit ons na dagen, weken en zelfs maanden nog gemakkelijk herinneren. Het zal je verbazen hoeveel woorden, zinsdelen en hele zinnen je oppikt met minimale inspanning.

Lezen en spreken

Zoals gezegd, nagenoeg elke songtekst is te vinden op het internet. Maak hiervan gebruik als lees- en spraaklessen. Lees eerst rustig de tekst door, eventueel een aantal malen, zonder de muziek op de achtergrond. Doe dit vervolgens nog een aantal malen, maar dan met muziek. Probeer daarna de tekst, al lezend, hardop mee te zingen. Wil je nog een stapje verder gaan, kopieer de tekst dan in een Word-document en vervang een aantal woorden per refrein en couplet door een aantal puntjes of streepjes en probeer deze woorden zelf weer in te vullen wanneer je naar de song luistert.

Informele taal

Wanneer je gebruik maakt van standaard leerboekjes, leer je een taal op een pure manier. Maar taal is niet altijd even puur. In heel veel muziek komt informele taal voor en sommige muziekstromingen, zoals hiphop en de hedendaagse R&B, zijn zelfs doorspekt van straat- en volkstaal. Muziek is dan ook een perfecte manier om meer alledaagse taal en uitdrukkingen te leren.

Altijd en overal

En last but not least, muziek is ‘draagbaar’. Muziek neem je gewoon mee op je smartphone of mp3-speler. En wanneer je een data-abonnement op je smartphone hebt, kun je ‘on the go’ ook nog eens via het internet songteksten bekijken wanneer je naar muziek luistert.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Meer weten over verschillende talen?