Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Land en taal uitgelicht: Mongolië

Deel 5 van onze serie blogs waarin we een land en haar taal uitlichten, uiteraard een taal die voorkomt in ons dienstenpakket van tolken en vertalers. Deze week wordt Mongolië en haar taal uitgelicht. Wat weten wij van dit land? En spreekt men daar enkel Mongools of ook nog andere talen?

Mongolië is een land in Centraal- en Oost-Azië. Het land heeft 3.179,997 inwoners en ligt ingeklemd tussen China en Rusland. Mongolië is sinds 1990 een democratie. Het land ligt op de Mongoolse hoogvlakte en heeft een landklimaat met toendra’s en steppegebieden in het noorden, bergachtig gebied (Altaj) in het midden, en woestijn (Gobi) in het zuiden. Ongeveer een derde van de, merendeels boeddhistische, bevolking leeft in de hoofdstad Ulaanbaatar. De landelijke bevolking leeft overwegend nomadisch in traditionele vilten tenten en voorziet in haar levensbehoeften door veeteelt; schapen, paarden, jaks en kamelen worden in vrij lopende kuddes gehouden. In het noorden van het land is enige vorm van industrie in de vorm van houtverwerking en mijnbouw.

Het Mongools is de moedertaal van de meeste inwoners van Mongolië, van wie de meesten het Khalkha-dialect spreken. De taal wordt ook gesproken in de omliggende gebieden in provincies van China en Rusland. Het behoort tot de Mongoolse talen, die volgens sommige taalkundigen kunnen worden ondergebracht in de Altaïsche taalfamilie, waartoe ook het Turks behoort. Khalkha-Mongools wordt door ca. 2.330.000 mensen gesproken, die voornamelijk in Centraal-Mongolië wonen. Andere Mongoolse talen zijn het Kalmyks (205.000 sprekers) in het westen, Buriats (65.000) in het noordoosten en het Darkhats (20.000) in het oosten. Buriat wordt ook gesproken in Rusland en China; Kalmyks is de autochtone taal in de Russische deelrepubliek Kalmykië. Verder wordt er ook Chinees Mandarijn gesproken in het noordwesten en Kazak in een deel van het noorden. Alle Mongoolse talen worden sinds 1946 onder Russische invloed geschreven in het Cyrillische schrift (met enkele aanpassingen). Er is geen officiële transcriptie naar ons Latijnse alfabet. De kennis van vreemde talen onder de Mongolen is nog heel beperkt. Sinds de staat zich van de Russische bemoeienis heeft kunnen losmaken, heeft het Russisch als voornaamste vreemde taal plaatsgemaakt voor het Engels, dat de tweede voertaal is geworden in het zakenleven en het toerisme.

De economie van Mongolië is vooral gebaseerd op landbouw, veeteelt en mijnbouw. Het grootste deel van de bevolking leeft van veeteelt. Van de beroepsbevolking werkt 42 procent in de landbouw en veeteelt, 29 procent in de dienstensector, 14 procent in de handel, 6 procent in de nijverheid, 4 procent in de mijnbouw en 5 procent bij de overheid. De belangrijkste exportproducten zijn koper, textiel en kasjmierproducten. Er wordt vooral geëxporteerd naar China, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De belangrijkste importproducten zijn petroleum, machines, gereedschappen en transportmiddelen, die voornamelijk worden geïmporteerd uit Rusland, China en Japan. Volgens het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Mongolië 36,1 procent van de bevolking onder de armoedegrens. Van een geavanceerd wegennet is in Mongolië nauwelijks sprake en de luchthaven Dzjengis Khan bij de hoofdstad Ulaanbaatar is het enige internationale vliegveld van het land. De Trans-Siberische spoorlijn heeft een aftakking naar Peking: de Trans-Mongolië Express, die in Ulaanbaatar stopt. De reis vanaf Moskou duurt ongeveer zeven dagen.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Heb je een tolk of vertaler Mongools of Chinees Mandarijn nodig?