Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Land en taal uitgelicht: Macedonië

In onze serie landen en hun taal wordt deze keer Macedonië en zijn taal uitgelicht. Wat weten wij eigenlijk van dit land? En welke taal of talen spreken ze daar?

Macedonië is een republiek in het midden van de Balkan in Zuidoost-Europa. Het land heeft 2.103.721 inwoners en wordt begrensd door Kosovo in het noordwesten, Servië in het noorden, Bulgarije in het oosten, Griekenland in het zuiden en Albanië in het westen. De Republiek Macedonië is op 8 september 1991 ontstaan uit voormalig Joegoslavië, waarbij Skopje werd aangewezen als hoofdstad. Deze stad heeft een rijke geschiedenis van meer dan 2500 jaar en is door de eeuwen heen onderdeel geweest van het Byzantijnse, Romeinse, Ottomaanse en Joegoslavische rijk.

Taal van Macedonië

De enige nationale officiële taal van Macedonië is het Macedonisch, dat in Bulgarije door sommigen als een dialect of variëteit van het Bulgaars wordt beschouwd. In West-Macedonië leeft een belangrijke Gegisch-Albanese minderheid. In alle gemeenten waar meer dan 20 procent Albanezen wonen, kan het Albanees gebruikt worden voor vragen aan de overheid en in het gemeentelijk bestuur. Ook in Skopje, waar de meerderheid van de bevolking Macedonisch is, zijn wegwijzers en straatnaamborden doorgaans tweetalig. Ook het Turks wordt nog door ca. 200.000 mensen gesproken in Macedonië. Verder wordt het Servisch nog vrij algemeen beheerst als tweede taal, doordat Macedonië onderdeel van Joegoslavië was. Ook wordt er lokaal Adygees, Aroemeens, Balkan-Gagaoezisch Turks, Grieks, Megleno-Roemeens en (Balkan-)Romani gesproken.

Natuur en toerisme

Macedonië heeft een behoorlijk bergachtig en bosrijk landschap. Een groot deel van het land bestaat uit een plateau van 600 tot 900 meter hoogte. Op de grens met Albanië ligt een bergketen met de Golem Korab, de hoogste top van het land, (2753 m). Het noorden wordt begrensd door het Sjargebergte. De Vardar is de langste rivier van Macedonië. De rivier stroomt door de hoofdstad Skopje en mondt uit in de Golf van Thessaloníki. In het zuidwesten liggen drie grote meren: het meer van Ohrid, het meer van Prespa en het meer van Dojran.

Het meer van Ohrid, met het schone, heldere water, is één van de belangrijkste toeristische plekken in Macedonië. Het meer is ruim drie miljoen jaar oud en 289 meter diep en is daarmee het oudste en diepste meer van Europa. Ohrid is bekend om de forellen en de parels die er worden gekweekt en het is erg geliefd onder watersporters, duikers en zonliefhebbers. Het meer is omringd door de hoge bergen van het nationale park Galicica en vormt een natuurlijke grens tussen Macedonië en Albanië. De gelijknamige stad Ohrid is een van de oudste Europese nederzettingen en staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ohrid wordt in de geschriften in het jaar 353 voor Christus als eerste genoemd door de Grieken. Samen met de badplaatsen Struga en Pestani vormt Ohrid het toeristische centrum van Macedonië.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Ben je op zoek naar een Macedonische tolk?