Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Kinderen leren Engels door Top 40 hits

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg een tweede taal leren want ze pikken veel makkelijker dan volwassenen een taal op. En de beste tweede taal om te leren is Engels omdat deze taal op Chinees Mandarijn na de meest gesproken taal ter wereld is. Basisscholen beginnen dan ook steeds eerder met Engelse les.

Om het jonge kinderen nog makkelijker te maken Engels te leren is afgelopen dinsdag een nieuwe lesmethode van start gegaan: Groove.me. Via deze methode leren kinderen snel en op een leuke manier de taal omdat er gebruik wordt gemaakt van Top 40 hits.

Groove.me is een revolutionaire digibordmethode Engels voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. De methode leert kinderen Engels op basis van muziek. Bijna iedere leerkracht heeft wel eens met liedjes gewerkt in de Engelse les, Groove.me is echter de eerste lesmethode waarbij muziek de basis is van alle lessen. De muziek die gebruikt wordt is ‘echte’ muziek: bekende popsongs en eigentijdse hits in hun oorspronkelijke uitvoering. Ruim 200 scholen hebben inmiddels al interesse voor deze nieuwe lesmethode.

Volgens de bedenkers van Groove.me zijn de Engelse lessen op basisscholen vaak saai en sluiten niet aan op deze tijd met als gevolg dat er te weinig van de taal blijft hangen bij de kinderen. Daarom bedachten zij deze nieuwe methode. Een Engelse via de Groove.me methode begint met een liedje van Adele of Alain Clark. Op het digibord (elektronisch schoolbord) verschijnen woorden uit het liedje en kinderen moeten de betekenis van deze woorden raden. De les eindigt met een klassikale karaoke.

Popstars 2011 winnaar Dean Saunders is ambassadeur van het programma. Afgelopen dinsdag gaf de zanger het startschot voor Groove.me voor groep 7b van basisschool De Albatros in Almere. Op het podium gaf Saunders een proefles met het lied Father & Friend van Alain Clark en een digitaal, interactief schoolbord. Saunders is zelf ervaringsdeskundige op het gebied van tweetaligheid. Hij is Brits en verhuisde op 5-jarige leeftijd in 1986 met zijn familie naar Nederland. Hij leerde onder andere Nederlands door de muziek van André Hazes. Hij kon de nummers van Hazes perfect meezingen nog voordat hij ook maar daadwerkelijk één woord Nederlands sprak.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Meer weten over onze tolken Engels?