TVCN TVCN
Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Vertalen voor het Europees Parlement

Wie internationaal wil ondernemen, zal misschien niet zo snel denken aan ontwikkelingslanden. Toch bieden ontwikkelingslanden en opkomende markten kansen voor ondernemers. Via de overheid zijn diverse subsidies verkrijgbaar voor projecten in verschillende landen. Bovendien is het goed voor de lokale bevolking in dergelijke landen. Een gezond lokaal ondernemersklimaat draagt bij aan de sociaaleconomische ontwikkeling; het leidt tot meer banen en betere levensomstandigheden. Het mes snijdt dus aan twee kanten!

Kansen om internationaal zaken te doen liggen niet altijd voor het oprapen, maar soms bieden onverwachte plekken juist extra kansen. Mogelijkheden om mee te werken aan armoedebestrijding, veiligheid en ontwikkeling bijvoorbeeld. Wanneer economieën van ontwikkelingslanden blijven groeien, kunnen zij uiteindelijk armoede en honger zelf aanpakken. Bedrijven zorgen voor banen en daarmee voor welvaart. De Nederlandse overheid wil samen met Nederlandse bedrijven duurzame economische groei in ontwikkelingslanden bevorderen. Daarbij richten zij zich vooral op economische sectoren waarin Nederland sterk is, zoals waterbeheer en voedselzekerheid.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken biedt samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidies en programma’s op de volgende landen:

Afghanistan

De economische activiteit in Afghanistan bestaat vooral uit akkerbouw, veeteelt en het winnen van grondstoffen zoals lapis lazuli. Afghanistan importeert voornamelijk levensmiddelen en consumptiegoederen.
Meer informatie over Afghanistan >>

Burundi

Burundi grenst aan Congo-Kinshasa, Rwanda en Tanzania. Door het etnische geweld tussen de verschillende stammen in de laatste decennia is er weinig economische vooruitgang. Het land heeft zelf de middelen niet en kan daarom wel een impuls van buitenaf gebruiken.
Meer informatie over Burundi >>

Congo-Kinshasa

Congo-Kinshasa wordt wereldwijd beschouwd als het rijkste land met de meeste mineralen in de grond. Het land is de grootste leverancier van kobalt, koper, coltan en diamanten.
Meer informatie over Congo-Kinshasa >>

Irak

De economie van Irak leunt zwaar op de productie van aardolie en aardgas. Dit is de belangrijkste inkomstenbron en het grootste exportproduct.
Meer informatie over Irak >>

Pakistan

Met een bevolking van 170 miljoen inwoners en een sterk groeiende economie biedt het land kansen op het gebied van energieopwekking, informatie technologie, infrastructuur, landbouw, olie- en gassector, telecommunicatie en voedselverwerking.
Meer informatie over Pakistan >>

Sierra Leone

Sierra Leone is rijk aan grondstoffen. De mijnbouw is dan ook de belangrijkste sector in het land. De jarenlange burgeroorlog heeft de infrastructuur bijna geheel vernietigd. Sierra Leone is voor industriële producten vrijwel geheel afhankelijk van import.
Meer informatie over Sierra Leone >>

Zuid-Soedan

Zuid-Soedan is afhankelijk van de pijpleidingen in Soedan voor het transport van olie naar de Rode Zee-haven Port-Sudan. Zuid-Soedan heeft veel grondstoffen als ijzer, koper, goud, mica, zink, zilver en diamanten.
Meer informatie over Zuid-Soedan >>

Regelingen en subsidies

De volgende regelingen en subsidies zijn beschikbaar via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland:

Meer informatie over ondernemen in ontwikkelingslanden kunt u lezen in deze brochure van de RVO.

Taalstrategie

Wanneer u daadwerkelijk de stap heeft gemaakt naar internationaal ondernemen, is het ook verstandig dat u uw communicatie afstemt op het land waar u zaken gaat doen. Dit is belangrijk omdat elk land, en in veel landen zelfs per regio, staat of provincie, zijn eigen eigenaardigheden heeft, variërend van cultuur tot wetgeving. Om te kunnen voldoen aan de unieke eisen die voortvloeien uit dergelijke verschillen, is het zeer belangrijk dat de communicatie geschiedt in de taal van de doelmarkt. Het is bewezen dat een heldere taalstrategie tot meer omzet leidt bij internationaal ondernemen.

Op dit punt kunnen wij u van dienst zijn. Al uw communicatie en bedrijfsdocumenten vertalen wij op een juiste wijze naar de taal van de doelmarkt, rekening houdend met de wetgeving en de cultuur van het land. Marketingboodschappen, contracten, financiële rapporten, bedrijfsliteratuur, algemene voorwaarden, leveringsvoorwaarden, juridische documentatie, het is allemaal mogelijk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor tolken wanneer u persoonlijke gesprekken moet voeren. Wij werken met 1500 tolken en vertalers in vrijwel elke denkbare taal!

Vragen?
stel ze aan Sandra

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Wil je ook internationaal ondernemen met hulp van onze tolken?