Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Interceptietolk. Wat is dat? 

Tolken onder de radar

Ruim twee jaar bieden wij via onze Talent Academy interceptietrainingen aan, gegeven door Okan Öztürk van PEOC. Okan, rechercheur bij de politie, sprak ik jaren geleden en hij vertelde over de trainingen interceptietolk. Het klonk spannend en ingewikkeld. Maar is dat het ook? En wat is interceptie? Wat doe je dan? Allemaal vragen. 

Aan wie kan je deze vragen het beste stellen? Juist. Aan een tolk die dagelijks werkt als interceptietolk. 

Tolk Anna Mooi

In de tuin word ik door Anna Mooi ontvangen. Anna is in de jaren 90 naar Nederland gekomen. Ze was student in haar moederlandIn Nederland kon ze haar studie niet afmaken. Al snel werd ze gevraagd als tolk. Na verschillende taal- en tolkopleidingen werd ze beëdigd gerechtstolk en ingeschreven in het RbtvIn 2015 werd ze incidenteel gevraagd als taptolk. Anna: “Best lastig. Je werd in het diepe gegooid. Als je mazzel had dan was er een tolk die je uitlegde wat je moest doen en wat er werd verwacht.” 

Wat betekent Interceptie of taptolk? 

Op de website van PEOC vind ik de definitie van interceptie of taptolk: 

Interceptietolk, of taptolk, is een tolk/vertaler die opsporingsdiensten bij opsporingsonderzoeken inzet voor het uitwerken van opgenomen en afgeluisterde communicatie. Het gaat naast gesproken communicatie ook om geschreven communicatie. Denk dan aan sms-berichten, WhatsApp, email, enzovoort. Bij de uitwerking gebruikt men verschillende soorten speciale software.  

Training 

In september 2018 volgde Anna de driedaagse training Interceptietolk bij PEOC: “De training was geweldig. Eindelijk kon ik mijn vragen ergens stellen en werden we ruimschoots getrakteerd op tips en tricks die het werken als interceptietolk veel makkelijker maakt. Ook de speciale techniek en het juridische deel kwamen aan bod. 

Is het spannend? 

“Spannend en vooral intensiefOp het moment dat ik een oproep krijg laat ik alles uit mijn handen vallen. Ik kom direct in actie. Normaal vertel ik mijn gezin niet waar ik naar toe ga of waar het onderzoek over gaat. Uit veiligheidsoverwegingen. Laatst moest ik op een vrije zaterdag toch onverwacht naar een vliegveld in de buurt voor een opsporingsklus. Mijn gezin vroeg waar ga je naar toeIk zei naar het vliegveld en riep de naam van het vliegveld. Nog geen uur daarna was er een bommelding op het vliegveld. Het hele gezin van de rel. Er was niets met mij aan de hand, ik zat veilig. Gewoon geen locatie noemen is handiger.”  

Interceptietolk. Kan iedereen dat? 

Voor de specialisatie interceptietolk heb je bepaalde eigenschappen nodig. Anna legt het uit: 

Feitelijk  

Vanuit mijn juridische achtergrond als gerechtstolk ben ik getraind in het kennen en herkennen van feiten. Meten is weten. De feiten moeten duidelijk zijn. Je moet het zeker weten anders hebben ze niets aan je.” 

Nieuwsgierig  

“Van nature moet je een leergierige en nieuwsgierige aard hebben. Bijvoorbeeld in een onderzoek moeten weten hoeveel soorten er van een automerk zijnHet is namelijk nogal een verschil of de verdachte in een SUV of in een station rondrijdt.  

Algemene brede ontwikkeling 

Je moet een brede interesse hebben in alles wat er in de wereld te koop is. Er zijn net zoveel verdachten als verschillende mensen. Een standaard bestaat niet. Lees kranten, zit bovenop het nieuws, hou de trends in de gaten. Blijf alert! 

Flexibel 

“Als ik een opdracht krijg ga ik direct rijden. Vooraf krijg je geen informatie. Wel weet je dat een onderzoek gemiddeld 4 tot maanden duurt. Je bent verzekervan inkomen en werk in deze periode.” 

Mondig 

“Als ik bij de opsporingsdienst start, bespreken we de zaak eerst. Mijn belangrijkste vraag is: waar ben ik naar op zoek? Dit moet duidelijk zijn anders ben je aan het zwemmen en kan je niet spot on werk leveren. Dit zijn pittige discussiesDat doe ik voor mezelf. Ik wil perfect werk afleveren. Maar ook voor de opsporingsdienst. Het is zonde van het geld als het gezamenlijke doel niet duidelijk is. Je bent een team. 

Intuïtie 

In combinatie met de genoemde eigenschappen heb je een goede intuïtie nodig waar je feilloos op vertrouwt. Soms is een situatie heel anders dan verwacht. Dan is een goed innerlijk kompas noodzakelijk. 

Na 6 maanden ken je de verdachte als je broekzak. Je weet precies hoe en wanneer hij reageert in elke situatie. Jij kent iemand door en door maar hij kent jou niet. “ 

TVcN 

Als interceptietolk kom ik volledig tot bloei. Alles wat ik in me heb staat aan als ik in het onderzoek zit. Complimenten? Het is een groot compliment als je terug wordt gevraagd. Alle opdrachten gaan via TVcN. Jullie zorgen goed voor me. Ik kan de bemiddeling en betaling met een gerust hart aan jullie overlaten. 

Veiligheidsbewustzijn 

Op verzoek van Anna heb ik haar naam veranderd en specifieke feiten niet genoemd. Dit om de veiligheid van haar en haar gezin te waarborgen. Verhoor, interceptie, underground banking, verdovende middelen. Het is werk dat onder de radar plaatsvindt. En daar moet het ook blijven. 

Stuur je vragen
naar Frank

Medewerker Human Resource Center +31(6)46933415 Whatsapp Mail

Stel je vragen aan Frank