Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Succes! Integratieonderzoek Doetinchem

200 statushouders geïnterviewd

In 2015 kwam er een grote stroom vluchtelingen naar Nederland. De Nederlandse gemeenten stonden voor de fikse uitdaging om een groot aantal statushouders te huisvesten. Zo ook de gemeente Doetinchem.

Integratie?

De gemeente vindt het belangrijk dat ook statushouders actief meedraaien in de lokale samenleving. Maar hoe ziet deze groep er dan uit? Wat is de mate van integratie? Ze hadden het niet scherp in beeld. De hulp van I&O Research werd ingeroepen. De concrete opdracht was om de huidige mate van integratie van de statushouders te onderzoeken. Hoe pak je dit aan?

Het onderzoek

I&O Research interviewde professionals die nauw betrokken zijn bij de begeleiding van de statushouders. Uit deze interviews stelden zij een vragenlijst samen. De vragenlijst werd vertaald naar het Syrisch Arabisch en het Tigrinya. Vervolgens is de vragenlijst afgenomen bij bijna 200 statushouders, waarvan een deel face-to-face door de taal– en cultuurconsultants van TVcN. Voor deze methode was gekozen zodat de vragen, in de eigen taal en cultuur, volkomen werden begrepen. Een intensieve benadering met succes: 65% response.

Uitdagingen

Het onderzoek laat zien dat de meeste statushouders van plan zijn hun leven verder op te bouwen in Doetinchem. Maar ook dat er nog veel uitdagingen zijn, vooral op het vlak van de sociaaleconomische integratie.

Totale rapport

Natuurlijk is het bovenstaande maar een kleine greep uit het totale onderzoek. Het hele onderzoek, inclusief de conclusies en aanbevelingen voor de gemeente Doetinchem, vind je in dit rapport.

Heb jij binnen je gemeente ook de integratie van de statushouders onvoldoende scherp in beeld?

Kan je hulp gebruiken? We denken graag met je mee.

I&O Research en TVcN.

Vragen? Stel ze aan Martin.

Sr. branchemanager gemeente +31 (0)6 469 334 00 Whatsapp Mail

Vragen? Stel ze aan Martin