Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Hoe staat het met de Engelse taalvaardigheid wereldwijd?

De wereld wordt figuurlijk steeds kleiner door globalisatie. Een gedeelde taal is dan ook een noodzakelijke tool wanneer communicatie niet langer gebonden is aan geografie. Op dit moment is het Engels (nog) die tool, volgens Education First zelfs meer dan ooit. Maar hoe staat het tegenwoordig eigenlijk met de Engelse taalvaardigheid wereldwijd?

Onderwijsinstellingen richten zich steeds meer op het leren van de Engelse taal, gedreven door de eisen van de samenleving. Zo wordt er op veel lagere scholen al begonnen met Engelse les en geven hoogleraren colleges in het Engels om leerlingen beter voor te bereiden op het leven na hun afstuderen. Daarnaast gebruiken bedrijven, zowel groot als klein, nationaal en internationaal, steeds meer Engels als voertaal. En zelfs ambitieuze ouders steken steeds meer tijd en geld in Engelse les voor hun kinderen.

EF English Proficiency Index

Maar ondanks alle motivatie en investeringen in het Engels, slagen veel landen er niet in om de resultaten van hun inspanningen te meten. Zijn er concrete returns in de vorm van economische groei en een groter concurrentievermogen? Het is in deze context dat Education First oorspronkelijk de ‘EF English Proficiency Index‘ (EF EPI) introduceerde, een wereldwijde benchmark in de Engelse taalvaardigheid van volwassenen. Education First heeft de kennis van de Engelse taal getest onder bijna vijf miljoen volwassenen uit alle delen van de wereld over een periode van zes jaar (2007-2012). Dit jaar zijn de bevindingen over de veranderingen in de wereldwijde Engels taalvaardigheid gepresenteerd in de zesde editie van de English Proficiency Index.

Europa

Het zal u niet verbazen dat Europa het beste scoort in de index, met Nederland op een prachtige eerste plaats. Ook Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland scoren zeer hoog En terwijl ook andere Europese landen goed scoren of gestaag naar dat doel werken, is het opvallend dat Frankrijk en Italië achterblijven op respectievelijk de 28e en 39e plaats. Maar als we eerlijk zijn is het ook weer niet zo opvallend. Want dit gegeven staaft wel de mening die velen over de Fransen hebben: ze weigeren Engels te spreken.

Onderaan

Slechte beheersing van de Engelse taal blijft één van de belangrijkste zwakke punten van Latijns-Amerika. Meer dan de helft van de landen in de regio staat in de laagste regionen van de EF EPI. Het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn de zwakste regio’s in de Engelse taalvaardigheid.

Voor hoe lang nog?

Het Engels is duidelijk nog steeds de algemene voertaal als het om internationale communicatie gaat. Maar voor hoe lang nog? Het Chinees maakt een goede kans sinds China hard op weg is om de grootste wereldeconomie te worden. Nederland heeft het Mandarijn-Chinees (standaard-Chinees) zelfs als officieel examenvak wettelijk erkend op middelbare scholen. Standaard-Chinees is sowieso de meest gesproken moedertaal ter wereld vanwege de enorme Chinese bevolking binnen en buiten China. Spaans staat op de tweede plaats en Engels op de derde plaats. Maar het Engels heeft dan weer het voordeel dat het mag rekenen op de meeste sprekers die het Engels als tweede taal spreken. De tijd zal het leren hoe dit verder gaat verlopen!

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Meer weten over onze tolken Engels?