Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Dronten krijgt Poolse cultuurlezing

Poolse lezing en cultuurworkshops

Dinsdag 4 juni hebben 65 medewerkers van de gemeente Dronten een cultuurlezing gehad over de Poolse cultuur. Elkaar verstaan in de eigen taal los je makkelijk op met een tolk. Maar wat moet je doen als je elkaars cultuurachtergrond niet begrijpt? Waarom drinken sommige Polen op straat? Waarom zeggen veel Polen bijvoorbeeld op alles ‘ja’? Allemaal vragen. Ruben van der Mooren, Poolse cultuurspecialist legt het uit in de lezing. Een paar highlights.

Biertje?

Wij Hollanders lusten best een biertje. En bij oranje feesten en voetbalsuccessen hossen en drinken we erop los. Poolse mensen zijn ook dol op een biertje. In Polen is het doodgewoon om dit biertje voor de winkel op te drinken. In de winkel staat een kratje. Je rekent binnen je biertje af en buiten drink je het op. Daarna zet je het weer keurig in het kratje. Super praktisch.

Ja. Ja hoor. Ja natuurlijk.

Polen zeggen geen ‘nee’. De reden ligt diep verscholen in hun geschiedenis en opvoeding. Als je ‘nee’ zegt spreek je iemand tegen. Daar zitten nare consequenties aan vast. En die wil je niet. Veiliger is om op alles ‘ja’ te zeggen.

Groot gezin

Polen houden van grote gezinnen. Komt dit door het Rooms-Katholieke geloof? Misschien wel. De Poolse regering stimuleert dit met een financieel zetje. Voor elk kind dat volgt na het eerste kind krijgt het gezin 500 Poolse zloty per maand per kind. Voor Poolse mensen is dat veel geld.

Nieuwsgierig naar de rest van de Poolse lezing of interesse in een uitgebreide cultuurworkshop?

 

Stuur je vragen
naar Chantal

Medewerker HRC +31(6)38240065 Whatsapp Mail

Vragen? Stel ze aan Chantal