Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Engels belangrijk in internationale communicatie

In een wereld waar mondiale integratie de norm is, is het spreken van een tweede taal (of meerdere talen) uiterst nuttig. Hoewel je in het bedrijfsleven zeker niet altijd kunt vertrouwen op het Engels, is dit toch een zeer belangrijke taal als het gaat om internationale communicatie. De impact van het Engels op de wereldeconomie is onmiskenbaar.

In Nederland doen wij het uitstekend! Uit de meest recente English Proficiency Index blijkt dat Nederland op een prachtige eerste plaats staat wat betreft de Engelse taalbeheersing! De top vijf wordt verder aangevuld door Zweden, Denemarken, Noorwegen en singapore. De vijf slechtst scorende landen zijn Algerije, Cambodja, Libië, Irak en Laos.

Sowieso is de Engelse taalvaardigheid het beste in Europa. Van alle 80 landen verdeeld over 5 regio’s in de lijst scoort Europa gemiddeld 55,96 punten, hoewel sommige Europese landen volgens het onderzoek meer aandacht zouden moeten besteden aan Engels taalonderwijs op een hoger niveau om bij te blijven met hun buren.

Jongeren blijken wereldwijd het beste Engels te spreken en vrouwen spreken de taal beter dan mannen. Landen met een hogere kennis van het Engels hebben doorgaans meer export van diensten, betere internettoegang en meer investeringen in onderzoek en ontwikkeling dan landen met een lagere Engelse taalvaardigheid.

In het Midden-Oosten, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en in Aziatische landen laat de Engelse taalvaardigheid te wensen over. Zo staat Hong Kong bijvoorbeeld pas op de 29e plaats, en dat terwijl het Engels daar een officiële taal is. Hieruit blijkt maar weer dat je echt niet altijd op het Engels kunt vertrouwen wanneer je zaken doet of wilt doen in een ander land.

Het blijkt dus dat Engelse taalvaardigheid absoluut belangrijk is, maar dat je zeker in het bedrijfsleven echt niet altijd kunt vertrouwen op deze taal. Maar of je nou hulp kunt gebruiken in het Engels of juist in een andere taal, wij zijn je graag van dienst! Wij kunnen je ondersteunen met tolken en vertalers in vrijwel elke denkbare taal!

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Meer weten over onze tolken Engels?