Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

De waarde van sleutelpersonen

cultuurspecialisten

Wie weet er beter hoe je als nieuwkomer je weg moet vinden in een land, dan degene die je voorging? Zo iemand heet een sleutelpersoon: zelf (ooit) vluchteling, gezien in de eigen gemeenschap. Iemand met veel kennis en ervaring, die weet hoe het in Nederland werkt.

Bij de invoering van de nieuwe Inburgeringswet kan de rol van sleutelpersonen structureel groter worden. En dat is mooi, want veel nieuwkomers hebben veel aan sleutelpersonen, en gemeenten en maatschappelijke organisaties werken graag samen met ze.

Wat levert het samenwerken met sleutelpersonen nou precies op? Wat is de beste manier om dit te organiseren? Wat mag je van elkaar verwachten? Is sleutelpersoon een onbetaalde rol of juist een gewone baan? En wat is eigenlijk je toekomstperspectief als je sleutelpersoon bent?

Pharos* en OpenEmbassy* organiseerden op 30 januari in Utrecht een landelijke bijeenkomst voor sleutelpersonen en gemeenteambtenaren op zoek naar antwoorden op al die vragen. Het doel was om samen concrete antwoorden en oplossingen te ontwikkelen.

Aida Draganovic, Sales Consultant bij TVcN was uitgenodigd door Pharos en OpenEmbassy om aan het publiek uit te leggen hoe onze sleutelpersonen een centrale rol spelen in de cultuuroplossingen voor nieuwkomers en gemeenten. Na afloop zei Aida het volgende:

“Welke mooie rollen sleutelpersonen hebben, hoe belangrijk ze zijn voor de nieuwkomers en dat de inzet werkt, werd gisteren duidelijk bij de bijeenkomst. Ik heb verteld hoe wij als TVcN en FutureWork, op verschillende manieren cultuuroplossingen aanbieden voor nieuwkomers. Het was een inspirerende dag waar sleutelpersonen en gemeenten veel van elkaar hebben geleerd en samen aan de slag gaan. Complimenten aan OpenEmbassy en Pharos | Expertisecentrum Gezondheidsverschillen voor de mooie invulling van deze dag!”

 

 • OpenEmbassy zorgt dat nieuwkomers zinnig, gelijkwaardig en vlot hun weg in Nederland kunnen vinden. Ze bouwen inclusieve gemeenschappen van nieuwkomers en ervaren Nederlanders. Ondersteunen daarnaast individuele nieuwkomers met kennis en acties. En ze veranderen tegelijkertijd het systeem van integratie en inburgering.
 • Pharos is een landelijk expertisecentrum dat bijdraagt aan het terugdringen van grote gezondheidsverschillen. Dat doen ze door nationale en internationale kennis te verzamelen, te verrijken en te delen. Het gaat om wetenschappelijke kennis, praktijkkennis van zorgverleners, beleidsmakers en andere professionals. En ervaringskennis van mensen om wie het uiteindelijk gaat.

 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Aida.

Sales consultant gemeente 0882555297 Whatsapp Mail

Nieuwsgierig hoe wij onze sleutelpersonen/cultuurspecialisten inzetten?