Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Een nieuwe taal leren verandert de hersenen

Wie zijn hersenen in vorm wil houden, zou een nieuwe taal moeten leren! Volgens Zweedse onderzoekers van de Universiteit van Lund kan het intensief leren van een nieuwe taal leiden tot toename van de grootte van bepaalde hersengebieden.

In een recent onderzoek bestudeerden wetenschappers jonge rekruten van de Swedish Armed Forces Interpreter Academy, die een nieuwe taal leerden in een zeer snel tempo. Zij begonnen zonder enkele kennis aan een taal als Arabisch, Russisch of Dari tot het vloeiend spreken van de taal in dertien maanden tijd.

Daarnaast werd een groep universiteitsstudenten gemeten die ook zeer intensief studeerden, maar iets anders dan taal. De onderzoekers concludeerden dat bij de taalstudenten specifieke delen van de hersenen groeiden en bij de andere studenten niet.

De vergrootte delen waren de hippocampus, een diepliggende hersenstructuur dat wordt betrokken bij het leren van nieuw materiaal en ruimtelijke navigatie, en drie gebieden in de cerebrale cortex (de hersenschors).

“We waren verrast dat verschillende delen van de hersenen ontwikkelden in verschillende mate, afhankelijk van hoe goed de leerlingen presteerden en hoeveel moeite ze hadden moeten doen om de cursus bij te houden,” zegt Johan Martensson, een onderzoeker in de psychologie aan de Universiteit van Lund.

Studenten met een grotere groei in de hippocampus en gebieden van de hersenschors met betrekking tot het leren van talen, hadden betere taalvaardigheden dan de andere studenten volgens de onderzoekers.

Een eerder onderzoek in Canada toonde al aan dat tweetaligheid Alzheimer vertraagt. Tweetalige mensen krijgen pas drie tot vier jaar later dementieverschijnselen dan mensen die maar één taal spreken. En zo zijn er meer onderzoeken die hebben aangetoond dat tweetaligheidvoordelen biedt.

“Ook al kunnen we een drie maanden van intensieve taalstudie niet vergelijken met levenslang tweetalig zijn, valt er veel te suggereren dat het leren van een taal een goede manier is om de hersenen in vorm te houden,” aldus Martensson.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Wil je geen nieuwe taal leren? Wij hebben tolken in 200 talen!