Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

Doe de TOS impressie van oktober 2019

5 jaar samenwerking met Auris

 

Auris geeft 30 tolken van TVcN een ‘TOS beleving’

En wat voor een beleving!

TVcN heeft sinds 5 jaar een prettige samenwerking met Koninklijke Auris Groep. Een samenwerking waarbij tolken dagelijks worden ingezet om taalbarrières te overbruggen. En bij Auris zijn dat gesprekken met een taalbarrière gepaard met problemen met horen, spreken of taal.

Doe de TOS

30 tolken van TVcN zijn uitgenodigd bij Auris in Haarlem om te ervaren wat mensen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) dagelijks meemaken. Deze tolken kan je gerust professionals noemen op het gebied van audiologisch onderzoek en de verbinding naar de cliënt. Maar voor het echte werk moet je eerst ervaren en begrijpen wat de impact is van een TOS.

Belevingscircuit

Auris heeft daarom een circuit ontwikkeld waarin je alle facetten van een TOS aan den lijve ondervindt. In 2015 heeft Auris hiervoor de Simea Innovatieprijs gewonnen. Dit is een serieuze zaak en elke deelnemende tolk komt zichzelf dan ook behoorlijk tegen tijdens het circuit. Want hoe leg je een ander uit wat je bedoelt met droog beschuit in je mond? Nou niet dus. Je kan je simpel weg niet verstaanbaar maken. Hilarisch en confronterend. Of, hoe vindt je de weg in Malaga als de stem van de routegids steeds wegvalt en je grote delen van de route niet meer terug vindt. Dan ben je verdwaald en weet je niet meer waar je bent.

Reactie van  tolk Aymen Alnima:

“De workshop ‘Doe de TOS!’ is zeer belangrijk voor tolken in het veld van de zorg. Het is echt van belang dat je als tolk rekening houdt met de taalontwikkeling van gesproken partijen. Via deze workshop kom je er achter dat dat niet zomaar aangepakt wordt, maar met veel overleg en begrip. Ik zou zeggen doe de workshop om je ervaring te verrijken.” 

Andere uitspraken

“Ik begrijp nu de frustratie van een kind met een TOS.”

“Zo ontzettend interessant en leerzaam om te ervaren hoe het is om een TOS te hebben.”

Volgende op 15 januari

Denk je, hier zou ik ook graag aan willen deelnemen? Dan heb je geluk! Op 15 januari is er een nieuwe training ‘Doe de TOS’ bij Auris. Klik hier om je aan te melden.

 

Stuur je vragen
naar Frank

Medewerker Human Resource Center +31(6)46933415 Whatsapp Mail

Vragen? Stel ze aan Frank