Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

De voordelen van het leren van andere talen

De psycholinguïst Frank Smith zei het ooit al: “One language sets you in a corridor for life. Two languages open every door along the way”. Het beheersen van meerdere talen biedt alleen maar voordelen. Het brengt je niet alleen verder in deze wereld, het zorgt ook voor meer begrip en tolerantie en is zelfs van invloed op de lichamelijke gezondheid.

Er wordt vaak gezegd dat meertaligheid typisch een kenmerk van Europa is. Er wordt echter ook beweerd dat in een internationale context het gebruik van een lingua franca, met het Engels als favoriet, wellicht eenvoudiger en kosteneffectiever is dan mensen aan te moedigen meerdere talen te leren. En dat is jammer, want hoewel het natuurlijk prima is om Engels als tweede taal te beheersen, zijn er nog zoveel meer mooie talen. Het taalbeleid van de Europese Unie moedigt bijvoorbeeld Europese burgers aan meertalig te worden en minstens twee andere talen naast de eigen moedertaal te leren omdat het zoveel voordelen heeft.

Taal en identiteit zijn nauw verwant. Taal is een deel van onze identiteit en de sociale structuur van een bepaald land of gebied, dat mensen een gevoel van verbondenheid geeft. Het leren van andere talen is niet alleen een daad van respect of een middel om effectiever te communiceren, het ondersteunt ook de cognitieve ontwikkeling en verwerft competenties en vaardigheden die waardevol zijn in een geglobaliseerde wereld.

Het leren van talen draagt ​​ook bij aan de bereidheid culturele verscheidenheid te waarderen en te koesteren, en dus de algemene houding van tolerantie en wederzijds begrip. Wie meerdere talen beheerst, zal beter uitgerust zijn om op te treden in en zich aan te passen aan een interculturele samenleving. Het beheersen van vreemde talen heeft dus niet alleen voordelen in het bedrijfsleven, maar in de maatschappij in het algemeen.

Een totaal ander voordeel van meertaligheid ligt op het gezondheidsvlak. Het zou beschermen tegen dementie. Onderzoekers constateerden een tijdje terug dat meertalige mensen pas drie tot vier jaar later dementieverschijnselen krijgen dan mensen die slechts één taal spreken. Meertaligheid zorgt voor een betere cognitieve prestatie gedurende het hele leven omdat het goed omgaan met twee talen een bepaalde vaardigheid van de hersenen vereist. Meertaligheid maakt de hersenen flexibel en efficiënt. Sterker nog, mensen die meerdere talen spreken schijnen sowieso vaak een betere mentale gezondheid te hebben!

Uit een ander onderzoek bleek ook dat een nieuwe taal leren de hersenen verandert. Het kan leiden tot toename van de grootte van bepaalde hersengebieden. De vergrootte delen waren de hippocampus, een diepliggende hersenstructuur die wordt betrokken bij het leren van nieuw materiaal en ruimtelijke navigatie, en drie gebieden in de cerebrale cortex (de hersenschors). Mensen met een grotere groei in de hippocampus en gebieden van de hersenschors met betrekking tot het leren van talen, hadden betere taalvaardigheden dan de andere mensen die aan het onderzoek deelnamen.

Zo zie je maar weer, het biedt niets dan voordelen om meertalig te zijn. En niemand is te oud om te leren!

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Meer weten over onze talen en tolken?